Fotografija: Supružnici Pevec ispred svojeg izložbenog štanda na jesenskom sajmu/Foto: Martina Čapo
Galerija
Supružnici Pevec ispred svojeg izložbenog štanda na jesenskom sajmu/Foto: Martina Čapo

„Prodaja kosilica naš je veliki povratak! Želimo izaći iz ropstva i biti slobodni“

"Svi me dobro znaju i svi dobro znaju što mi se dogodilo. Imam veliku podršku, čak i veću nego što sam očekivao. Svi smo bili jedna obitelj – radnici, kupci i dobavljači i mi. I to je jedan od razloga našeg povratka", ističe Pevec
BJELOVAR – „Ovo je naš veliki sretan povratak. Nakon 30 godina vratili smo se, nažalost, na sam početak, no tu smo, to je najvažnije. Radimo s najvećom europskom tvrtkom Stiga koja ima četiri brenda. Obratio sam se proizvođaču i kazali su mi kako je Alpina slobodna za hrvatsko tržište. Pridružio mi se sin, kao i moj dobavljač koji je odmah rekao da će mi izaći ususret kada sam ja u pitanju. Rekao mi je da odmah mogu dobiti zastupništvo i da proizvode mogu prodavati svim kućama osim Kauflandu i Plodinama“, kazao nam je Zdravko Pevec kojeg smo uhvatili na svom izlagačkom štandu na 28. Jesenskom međunarodnom bjelovarskom sajmu u Gudovcu.

Poznanstva kao adut u rukavu

Zajedno sa suprugom Višnjom pojasnio je kako kupcima nude kosilice, traktore, trimere i motorne pile. Zahvaljujući sinu koji se pridružio, isto tako nude police i ostalu trgovačku opremu.

<p>Zdravko Pevec vrlo je emotivno govorio o progonima, zatvoru i ponovnom povratku/Foto: Martina Čapo</p>

Zdravko Pevec vrlo je emotivno govorio o progonima, zatvoru i ponovnom povratku/Foto: Martina Čapo

-Prodajemo i polovne police kako bi udovoljili svim građanima, pa i onima koji trebaju police za garažu, radionicu ili slično – pohvalio se Pevec koji je, upitan od novinara hoće li mu pomoći to što ga tržište zna otprije, kazao kako u to ne treba uopće sumnjati.

-Svi me jako dobro znaju i svi jako dobro znaju što mi se dogodilo. Imam veliku podršku, čak i veću nego što sam očekivao. Stoga, hvala svima na tome – građanima, kupcima, dobavljačima, kao i radnicima. Nedostaje nam druženje jer smo bili jedna obitelj – mi, radnici, kupci i dobavljači. I to je jedan od razloga našeg povratka. Uostalom, da ja i supruga živimo u vječitoj blokadi do smrti, mislim da nema smisla – smatra Pevec koji je ujedno naglasio kako mu je jednom uspjelo stvoriti tvrtku Pevec, pa zato nema sumnje da će mu isto ponovno poći za rukom.

Financijsko ropstvo

-Najvažnije nam je da se oslobodimo ovog financijskog ropstva u kojem živimo pa da danas – sutra postanemo slobodni građani. Pa i mirovinu da dobijemo cijelu, a ne jednu trećinu – istaknuo je Zdravko Pevec kratko komentiravši novu mogućnost da ponovno završi iza rešetaka.

Podsjetimo, Pevec je krajem prošle godine izašao iz zatvora nakon odslužene 11-mjesečne zatvorske kazne. No, već mu je tada za vratom ponovno puhalo državno odvjetništvo koje je protiv njega podiglo još jednu optužnicu zbog dva kaznena djela - krivotvorenja isprava i sprečavanja dokazivanja. Za Peveca tužiteljstvo ovaj put traži godinu dana zatvora.

<p>Višnja i Zdravko Pevec s predstavnicima medija/Foto: Martina Čapo</p>

Višnja i Zdravko Pevec s predstavnicima medija/Foto: Martina Čapo

-Na mene se stalno vrši pritisak. Ime Pevec je brend među 10 najznačajnijih u Hrvatskoj. Kada je riječ o neprehrani, Pevec je prvi. Nije mi lako, ali naći ćemo mi, vjerujem, zajednički jezik. Ja sam za pomirbu, suradnju i rad. Uostalom, ja sam i s novom Upravom Pevexa krenuo u suradnju tako da sam im prodao neke police, regale, a ovo je sada apsolutno novi program. Živi bili, pa vidjeli, možda i tu možemo biti povoljniji za njih, ja sam sa svakim za suradnju, a s nikim za rat – zaključio je Pevec koji je prilikom davanja izjave bio prilično emotivan.

Kao feniks

Suze u njegovim očima odaju kako vrlo osobno doživljava sve što se događa, a okupljeni građani oko njegovog izložbenog štanda većinom su komentirali kako mu za jedno treba odati počast – upornost i ne predaju. Pevec je svojim najavljenim velikim povratkom na tržište dokazao kako je poput feniksa. Bit će stoga zanimljivo promatrati kako će se priča razvijati dalje. Naravno, ukoliko opet ne završi u zatvoru, kako se ranijih tjedana pričalo, o čemu više možete pročitati OVDJE.