Fotografija: Višnja i Zdravko Pevec iz vremena kada im je posao cvjetao / Foto: Ranko Šuvar/Cropix
Višnja i Zdravko Pevec iz vremena kada im je posao cvjetao / Foto: Ranko Šuvar/Cropix

VIDEO Nakon poslovnog kraha i zatvora, Višnja i Zdravko Pevec krenuli ispočetka

"Prvih mjesec dana u zatvoru je koma, važno je da sam to preživio i onda sam se i tamo primio posla i proizvodio 15 vrsta povrća - u zatvoru. 50 tona sam proizveo", kaže Zdravko
HRT-ova emisija Labirint donijela je priču o Zdravku i Višnji Pevec i njihovom novom životnom početku. Naime,  pokreću novi posao 30-ak godina nakon što su pokrenuli tvrtku Pevec te nakon što su izašli iz zatvora.

- Ako ste lopov, onda se pokrijete po ušima, sakrijete povučete ili pobjegnete iz ove države van i promijenite telefonski broj. Ništa nisam od toga promijenio, nisam napustio, ostao sam ovdje - kaže Zdravko Pevec.

- Uvijek sam govorila 'dobro se dobrim vraća', ako radiš drugima dobro, Bog to vidi pa će ti vratiti dobro, ja ne znam kome sam ja što loše napravila da mi se sav taj pakao vrati -  rekla je Višnja Pevec.

- Ako sam nešto ukrao, onda sam trebao biti 20 godina u zatvoru, ali ako nisam ništa ukrao, nisam trebao ni tad, ali ako imate pritvor, trebalo je opravdati i mene proglasiti lopovom kriminalcem. Prvih mjesec dana je koma, važno je da sam to preživio i onda sam se i tamo primio posla i proizvodio 15 vrsta povrća - u zatvoru. 50 tona sam proizveo. Tomo Vinković, kojega sam ja u tu Lipovicu odveo '83. godine me dočekao tamo nakon 37 godina i s njime sam radio. Međutim zdravlje mi se pogoršalo, dobio sam sepsu, jedva sam preživio. Operacija, pa jedna bolnica, druga bolnica, lječilište, i tada sam shvatio - nitko mi ne može pomoći, jedino sam - ispričao je Zdravko Pevec pa nastavio.

Pogledajte HRT-ovu emisiju o Pevecima: 

- Imali smo tisuće prijatelja, a onda kada ti je najteže na prste ih možeš nabrojiti. Zapravo su ti prijatelji oni koji nikakve koristi nisu imali od tebe, koji nisu živjeli na tvojoj grbači i oni ti pomažu, a oni koji su imali koristi su nas zaboravili - uključila se Višnja Pevec.

Višnja i Zdravko Pevec u ovom su trenutku zastupnici najvećeg proizvođača kosilica, traktora i trimera u Europi, a najavili su i tužbu na Europskom sudu: - Sve sudove u Hrvatskoj mogu izgubiti, ali na Europskom sudu siguran sam da neću izgubiti - poručio je Zdravko Pevec.