Fotografija: Načelnica stože Marija Jungić kaže da se situacija svakodnevno prati/ Foto: BBŽ
Galerija
Načelnica stože Marija Jungić kaže da se situacija svakodnevno prati/ Foto: BBŽ

Stožer civilne zaštite BBŽ-a: "Nema potrebe za online nastavom u svim školama"

Svaka škola najbolje zna kakvo je stanje među njihovim učenicima i djelatnicima. Ravnatelji imaju mogućnost u dogovoru s osnivačem i epidemiološkom službom, donijeti odluku o prelasku na online nastavu, kaže JungićStožer civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije održao je danas sjednicu na kojoj razmatrana aktualna situacija vezana za širenjem zaraze koronavirusom na području županije.

Kako javljaju iz Stožera, s posebnom pozornošću analizirani su podaci o raširenosti zaraze među školskom populacijom te je na temelju podataka županijskog Zavoda za javno zdravstvo zaključeno da situacija srećom nije dramatična, ali ju je potrebno stalno pratiti.

Razlika od škole do škole

Premda je dio škola u dogovoru s osnivačem već prešao na online nastavu, članovi Stožera zaključili su da ovog trenutka ipak nema potrebe da se svim školama naloži prelazak na online nastavu.

Sjednica Stožera CZ BBŽ/ Foto: BBŽ
Sjednica Stožera CZ BBŽ/ Foto: BBŽ

-Stanje se razlikuje od škole do škole i ovog trenutka nema potrebe nalagati svima prelazak na online nastavu. Svaka škola najbolje zna kakvo je stanje među njihovim učenicima i djelatnicima, a ravnatelji imaju mogućnost da u dogovoru s osnivačem i epidemiološkom službom, ako je potrebno, donesu odluku o prelasku na online nastavu – istaknula je načelnica Stožera CZ BBŽ-a, zamjenica župana Marija Jungić, dodajući da će Stožer, bude li potrebe, sukladno svojim ovlastima na vrijeme reagirati i donijeti adekvatne mjere.