Fotografija: Brzi vlak u Velikom Trojstvu/Foto: Screenshot Facebook
Brzi vlak u Velikom Trojstvu/Foto: Screenshot Facebook

Snimka brzog vlaka HŽ-a iz Velikog Trojstva postala nacionalni hit: "Probit će zvučni zid"

U pozadini snimke čuje se komentar jednog mještanina kako brzi vlak na kolodvor stiže s više od sat vremena kašnjenjaSvaki putnik koji u Hrvatskoj odluči kao prijevozno sredstvo koristiti vlak, mora se naoružati debelim strpljenjem.

Nedavno je nakon puno godina opet uspostavljena izravna željeznička linija od Osijeka do Splita, no niti jednom vlak nije stigao na vrijeme do Splita, a prvog dana kasnio je čak 83 minute, piše Jutarnji list. Putovanje bi prema voznom redu trebalo trajati oko 13 sati, a kojom brzinom se vlak kreće zorno se može vidjeti na snimci Željka Smrčeka iz Velikog Trojstva. Videozapis postao je veliki hit na društvenim mrežama, pri čemu se mnogi sprdaju s brzinom kojom se ‘brzi‘ vlak kreće.

Pogledajte video brzog vlaka koji se vuče kao puž:

‘Brži je puž‘, ‘Bicikl je brži‘, ‘Kakve su pruge, brzo i ide‘, ‘Ni B od brzog vlaka‘, ‘Probit će zvučni zid‘, samo su neki od komentara na dvominutnu snimku koja prikazuje dolazak na kolodvor u Velikom Trojstvu. Pritom se u pozadini snimke čuje komentar kako vlak na kolodvor stiže s više od sat vremena kašnjenja.