Fotografija: Bjelovarski sajam Gudovac je dosad bio najveća gospodarska manifestacija u državi i jedan od najvećih poljoprivrednih sajmova u regiji/Foto: Željko Puhovski/CROPIX
Bjelovarski sajam Gudovac je dosad bio najveća gospodarska manifestacija u državi i jedan od najvećih poljoprivrednih sajmova u regiji/Foto: Željko Puhovski/CROPIX

Postoji nada da se omiljena manifestacija, Bjelovarski sajam, ipak održi sredinom lipnja

Županijski stožer proslijedio je nacionalnom apel Bjelovarskog sajma u kojem traže dozvolu za održavanje 23. Proljetnog međunarodnog Bjelovarskog sajmaBJELOVAR - Stožer civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije je, nakon što je od Bjelovarskog sajma zaprimio zahtjev, kojim s obzirom na povoljniju epidemiološku situaciju traže dozvolu za održavanje odgođenog 23. Proljetnog međunarodnog Bjelovarskog sajma, isti proslijedio Stožeru civilne zaštite Republike Hrvatske.

U zahtjevu se navodi kako bez obzira na korona krizu postoji interes izlagača za sudjelovanjem na jednoj od najvećih sajamskih manifestacija u Hrvatskoj, od 11. do 13. lipnja 2021. godine na sajamskom prostoru u Gudovcu.

Ukoliko bi Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske dozvolio održavanje Proljetnog međunarodnog bjelovarskog sajma, sajamska manifestacija na kojoj se odvija i dogovara značajna gospodarska aktivnost bila bi organizirana uz poštivanje svih epidemioloških uvjeta, na više od 100.000 m² vanjskog izložbenog prostora.