Fotografija: U HNK Daruvar zadovoljni su prvim dijelom sezone/ Foto: HNK Daruvar
Galerija
U HNK Daruvar zadovoljni su prvim dijelom sezone/ Foto: HNK Daruvar

Rezime jesenske polusezone: Mladi daruvarski nogometaši u samom su vrhu svih liga

"Barem manji teren s umjetnom travom osigurao bi nam normalan rad u nepovoljnim uvjetima i bolji napredak naših klinaca", kaže voditelj Škole nogometa Dalibor ResŠkola nogometa HNK Daruvar završila je jesenski dio prvenstva vrlo uspješno. U ovom dijelu sezone polaznici škole natjecali su se s jednom ekipom U9 u ŽNL, s jednom ekipom  U11 u ŽNL i jednom u Regiji, s dvije ekipe U13 s u ŽNL i jednom u Regiji, s po jednom ekipom U15 u ŽNL i Regiji te ove godine i kadeti u MŽNL PŽ-SB.

U9 drugi u županiji

Uzrast U9 pod vodstvom trenera Dine Netoušeka i Kristijana Sendića trenutno se nalazi na 2. mjestu ŽNL s tri boda zaostatka za vodećim Garićem, a Vicić Matej se nalazi na 4. mjestu ljestvice strijelaca s 10 postignutih golova.

U9/ Foto: HNK Daruvar
U9/ Foto: HNK Daruvar

- Zadovoljan sam trenutnim stanjem i žao mi je što je prvenstvo završilo jer su se dečki i cure taman uigrali i dosta smo dobro izgledali na terenu zadnjih par utakmica, poručio je trener Netoušek.

U 11 prvi u Regiji

Uzrast U11 pod vodstvom trenera i voditelja Škole nogometa Dalibora Resa drži prvo mjesto u Regiji s pet bodova ispred Bjelovara, a u dosadašnjih 11 utakmica ostvarili su devet pobjeda i dva neodlučena rezultata. U ŽNL se nalaze na 4. mjestu. Uz sve to imaju i najboljeg strijelca Regije (Tristan Vereb) koji je postigao 20 golova.

U11/ Foto: HNK Daruvar
U11/ Foto: HNK Daruvar

- S obzirom na to da je generacija 2013./2014. godišta odnosno U11 na polusezoni osvojila prvo mjesto u Regiji B mogu biti zadovoljan s postignutim rezultatom. Momčad koja se natječe u Županijskoj ligi također je osvojila vrlo dobro četvrto mjesto. Uvijek ističemo da nam rezultat nije bitan, jer on uvijek nekako uvijek dođe, ako se dobro radi. Siguran sam da bi sve bilo još i bolje kada bi uvjeti u kojima treniraju naši klinci bili bolji. S obzirom na to da imamo veliki broj djece u Školi nogometa koja treniraju, kao i ekipa koja sudjeluju u natjecanju te juniorska i seniorska momčad, vrlo teško je prostor na kojem se odvijaju aktivnosti u kišnim vremenskim održati optimalnim za rad. Stoga bih u dogledno vrijeme volio vidjeti bar komadić nogometnog igrališta, prostora s umjetnom travom koji bi nam osigurao normalan rad u nepovoljnim uvjetima i još bolji napredak naših klinaca, istaknuo je trener Res.

U13 također prvaci Regije

Selekcija U13 koju vode treneri Grga Kašljević i Matija Joščak osvojila je u Regiji naslov jesenskog prvaka uz stopostotan učinak, 11 pobjeda iz isto toliko utakmica, a u ŽNL gdje se natječu s dvije ekipe. Daruvar 1 trenutno drži prvo mjesto te je također stopostotan, dok je Daruvar 2 na petom mjestu s 10 osvojenih bodova. Uz trenutna dva prva mjesta na tablici u Regiji od prvih 5 strijelaca čak su četvorica iz Daruvara (Roko Kokalović 16, Erik Rek 15, Mihael Mihalik 13 i Deni Pejčin 11 golova), dok u ŽNL pomalo nevjerojatno zvuči da je od prvih 10 strijelaca čak 9 iz Daruvara, a predvode ih Mihael Mihalik s 14 i Matko Marić s 12 golova.

U13/ Foto: HNK Daruvar
U13/ Foto: HNK Daruvar
U13/ Foto: HNK Daruvar
U13/ Foto: HNK Daruvar

- Iskreno, nisam očekivao ovako uspješan prvi dio sezone, ali dečki su stvarno odlično odradili polusezonu i na tome im čestitam. Daruvar 2 koji se sastoji od većinom ulaznog godišta osvojili su 10 bodova i to jako veseli jer će oni još cijelu sljedeću sezonu igrati u ovom uzrastu. Mi se sada okrećemo dvoranskom dijelu i već su nam svi vikendi u 12. mjesecu popunjeni turnirima, poručio je trener Kašljević.

U15 drugi u Regiji

Selekcija U15 pod vodstvom trenera Marka Bublića u Regiji se nalazi na odličnom 2. mjestu i za vodećom Slatinom zaostaju samo dva boda, a na diobi prvog mjesta strijelaca Regije je naš Toni Njegomir sa 16 postignutih golova. U ŽNĹ dečki su trenutno na 4. mjestu.

U15/ Foto: HNK Daruvar
U15/ Foto: HNK Daruvar

- Zadovoljan sam ostvarenim, očekuje nas jako zanimljiv proljetni dio jer se još dva puta sastajemo s vodećom Slatinom i bit će napeto do samoga kraja. Mi se također okrećemo dvoranskom dijelu koji nam počinje sljedeći tjedan, kaže trener Bublić. 

Kadeti se ponovno natječu

Kadeti su se nakon devet godina ponovno vratili u natjecateljski pogon i pod trenerskom palicom Nebojše Gostimira trenutno se nalaze na odličnom 4. mjestu, ali s istim brojem bodova kao i trećeplasirana ekipa u međužupanijskoj ligi Požega/Slavonski Brod, a uz to imaju i najboljeg strijelca lige (Goran Flanjak) koji je postigao 12 pogodaka.

Kadeti/ Foto: HNK Daruvar
Kadeti/ Foto: HNK Daruvar

- Nakon dugo vremena naša selekcija kadeta ušla je u natjecanje i to u međužupanijsku ligu Brod-Požega. Sa završetkom jesenskog dijela prvenstva možemo biti zadovoljni odnosom, radom na treninzima, ponašanjem i na kraju ostvarenim rezultatom jer smo osvojili kup Bjelovarsko-bilogorske županije, te 4. mjesto u ligi. Sve nam to daje zalog za budućnost da budemo još bolji, te nastavimo raditi još više, zaključio je trener Gostimir. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!