Fotografija: Noa je bio sretan što se došao na utakmicu/ Foto: NK Ribar Končanica
Galerija
Noa je bio sretan što se došao na utakmicu/ Foto: NK Ribar Končanica

Noa (6) iz prvih redova pratio utakmicu u Končanici: "Bio je jako sretan, htio je pucati na gol"

"Roditelji, ali i svi ostali posjetitelji uistinu su se iskazali te se prikupila određena količina novca kojim ćemo Noi kupiti potrepštine i tako mu pomoći u nastavku liječenju", kaže Ivan Horina



Noa Matina (6), dječak iz Daruvarskog Brestovca koji se bori s karcinomom bubrega, a o kojem smo pisali OVDJE, još je jednom pokazao da je jači od svih problema s kojima se bori. Naime, Nogometni klub Ribar iz Končanice odlučio je utakmici svojih pionira dodijeliti humanitarni karakter upravo za malenog borca, a Noa je pak tu utakmicu pratio ni više ni manje nego iz prvih redova.

Noa i ekipa Ribara/ Foto: NK Ribar Končanica
Noa i ekipa Ribara/ Foto: NK Ribar Končanica

- Kad smo čuli za Nou i njegovu borbu, a budući da je riječ o dječaku iz susjednog sela u sklopu naše općine, osjećali smo moralnu odgovornost pomoći im na bilo koji način. Odlučili smo se da to bude baš utakmica pionira protiv Dinama iz Dežanovca, kluba koji se također uključio u akciju pomoći. Nadalje, stupili smo u kontakt s Noinim ocem Draženom koji nas je obavijestio da će tih dana boraviti doma između dvije terapije te smo dogovorili da će Noa osobno doći na utakmicu ako će se tog dana osjećati dobro, pojasnio je tajnik NK Ribara Ivan Horina.

Zadovoljan i sretan

Srećom, Noino zdravstveno stanje jučer je bilo dobro te se u pratnji oca uputio u susjednu Konačnicu.

- Nakon utakmice poklonili smo mu loptu koju su potpisali svi igrači. Noa je bio vidno zadovoljan i sretan, čak je poslije utakmice htio pucati na gol, međutim takve aktivnosti ipak mu još uvijek nisu preporučljive. Također, tata Dražen bio je jako zahvalan za sve. Na samoj utakmici imali smo kutiju za dobrovoljni prilog. Roditelji, ali i svi ostali posjetitelji uistinu su se iskazali te prikupila određena količina novca kojim ćemo Noi kupiti potrepštine i tako mu pomoći u nastavku liječenju, zaključio je Ivan Horina.

Noa s ekipom Dežanovca/ Foto: NK Ribar Končanica
Noa s ekipom Dežanovca/ Foto: NK Ribar Končanica

Iz NK Ribar Končanica dodali su i to da se zahvaljuju NS BBŽ-a i sucu Marku Čikvaru koji se odrekao naknade za suđenje i putnih troškova u korist Noe.

- Zahvaljujemo i tvrtki Pin trgovine Našice, koja priprema za Nou jedno malo iznenađenje, koje će stići sljedeći tjedan. Noa, svi smo uz tebe i nadamo se da ćeš uskoro i ti moći trenirati sa svojim vršnjacima, zaključili su iz NK Ribar Končanica.

Zajednička fotografija/ Foto: NK Ribar Končanica
Zajednička fotografija/ Foto: NK Ribar Končanica

Motoklub Daruvar već je bio najavio da će također prikupljati sredstva za Nou kako bi njemu i njegovim roditeljima olakšali liječenje pa su, između ostalog, prikupljali sredstva i na tradicionalnoj Pečenkijadi u Slavonskom Brodu koju je organizirao Motoklub Brod - Slavonski Brod. Daruvarskim bajkerima u prikupljanju pomoći priključio se i lipički Motoklub Iohannites i Društvo Mađara Pakrac. 

Fotografije govore sve o sreći koju su bajkeri sa svojim dolaskom priuštili Noi.

Članovi Motokluba Daruvar i Motokluba Iohannites posjetili su Nou koji se oduševio s njihovim motorima/Foto: MK Ioahannites
Članovi Motokluba Daruvar i Motokluba Iohannites posjetili su Nou koji se oduševio s njihovim motorima/Foto: MK Ioahannites
Noa je isprobao nekoliko motora/Foto: MK Daruvar
Noa je isprobao nekoliko motora/Foto: MK Daruvar

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!