Fotografija: Pobjednička skladba 2019./Foto: Udruga Bilogorski turistički put
Galerija
Pobjednička skladba 2019./Foto: Udruga Bilogorski turistički put

Raspisan natječaj za 7. Etno festival „Bilogoro, u srcu te nosim“. Prijavite nove skladbe

Očekujemo i ove godine kvalitetne skladbe inspirirane Bilogorom koje će oplemeniti našu baštinu i kulturu. Ono čemu se posebno nadamo je da će se festival ponovno vratiti pred publiku, kažu organizatoriVELIKO TROJSTVO - Raspisan je natječaj za nove skladbe koje će biti izvedene na 7. Etno festivalu „Bilogoro, u srcu te nosim“ koji će se održati 6. studenog 2022. u Velikom Trojstvu, a koji se održava pod paskom Udruge „Bilogorski turistički put“.

Ovu informaciju potvrdio je Slaven Klobučar iz Organizacijskog odbora festivala.

Ocjena žirija i publike

-Na natječaj se mogu javiti izvođači sa skladbama koje do sad nisu javno izvedene, a mogu ih dostaviti do 15. rujna 2022. Najuspješnije tri skladbe po ocjeni stručnog žirija te tri najuspješnije po ocjeni publike, bit će javno nagrađene na festivalu, a skladba s najviše dobivenih lajkova na YouTube kanalu festivala, bit će nagrađena na 8. Etno festivalu.

festival koji čuva tradiciju Bilogore/Foto: Udruga Bilogorski turistički put
festival koji čuva tradiciju Bilogore/Foto: Udruga Bilogorski turistički put

Uvjeti natječaja te prijavnica mogu se pronaći na internetskoj stranici  http://bilogorousrcutenosim.com/, a prijavnica s demo snimkom dostavlja se na službenu e-mail adresu btp.festival@gmail.com, pojašnjava Klobučar i podsjeća kako je održavanje 6. Etno festivala 2020. zbog pandemije bilo odgođeno.

Očuvanje tradicije

- Skladbe s tog festivala su snimljene prošle godine i mogu se pronaći na službenom YouTube kanalu festivala. Za njega će nagrade biti dodijeljene na 7. Etno festivalu i to u dvije kategorije. Najbolje tri skladbe po ocjenama stručnog žirija i najbolje tri skladbe po broju lajkova na YouTube kanalu, kaže Klobučar i zahvaljuje svima koji su i u vremenima pandemije slanjem skladbi i sudjelovanjem na snimanju pomogli da se sačuva festival i lijepa bilogorska pjesma.

Izvođači priješnjeg festivala/Foto: Udruga Bilogorski turistički put
Izvođači priješnjeg festivala/Foto: Udruga Bilogorski turistički put

-Vjerujemo kako će se i na ovogodišnji prijaviti kvalitetni izvođači sa skladbama inspiriranim Bilogorom te će tako doprinijeti oplemenjivanju naše baštine i kulture. No ono čemu se posebno nadamo je da će se festival ponovno vratiti pred publiku. Pripreme za ovogodišnji festival su u punom jeku te zahvaljujemo Općini Veliko Trojstvo, Turističkoj zajednici Bjelovarsko-bilogorske županije i Turističkoj zajednici Bilogora-Bjelovar što nam pomažu u organizaciji, kažu iz Udruge „Bilogorski turistički put“.