Fotografija: Foto: Screenshot N1
Foto: Screenshot N1

Prosvjednici Plenkoviću u Petrinji vikali "hoćemo obnovu", zviždali i gađali ga grudom snijega

Podigli su desetke transparenata, a kad je premijer prošao, izviždali su ga i dobacivali mu.Stotine građana s Banije, nezadovoljni dinamikom obnove, dočekali su premijera Andreja Plenkovića pred crkvom u Petrinji.

Podigli su desetke transparenata, a kad je premijer prošao, izviždali su ga i dobacivali mu. Netko od prosvjednika je na premijera bacio grudu snijega.

- Pa dobro, nije to problem, reagirao je Plenković.

- Obnova traje i ubrzat će se, rekao je Plenković dok je prolazi kraj prosvjednika koji su vikali 'hoćemo obnovu'. Na pitanje novinarke kada, rekao je 'iduće godine', javlja N1.

- Imaju li naša djeca vremena toliko čekati? Dajte nam da ostanemo, omogućite nam da ostanemo, da naša djeca rastu, rekla je jedna prosvjednica na rubu suza.

Građani koji su dočekali premijera pred crkvom poručuju da će popis stanovništva pokazati koliko ih je ostalo u Petrinji.

- Prošli smo izuzetno loše, ali to nam nije umanjilo vjeru da će naša djeca odrastati u Petrinji. Vjerujete li Vladi ili nekom da će to biti za godinu? Ako je tako, pozivamo vas da dođete i vidite. Mi nemamo povjerenja, nemamo ni doma. Sad smo u Sisku, ali ovdje se ništa nije pokrenulo i to je katastrofa, govori jedan par koji je među okupljenima pred crkvom, prenosi N1.

U točno 12 sati i 19 minuta, oglasila su se zvona crkve, a prosvjednici su godišnjicu obilježili minutom šutnje. Nakon minute šutnje, tijekom koje su mnogi građani zaplakali, prosvjednici su počeli pjevati 'Radujte se narodi'.