Fotografija: U Bjelovar je stiglo 54 učenika/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
U Bjelovar je stiglo 54 učenika/ Foto: Deni Marčinković

Učenici iz Petrinje na besplatnom izletu u Bjelovaru. Gledat će film, klizati i ručati u McDonald’su

Sjećamo se što se sve dogodilo u njihovom gradu i okolici prošle godine te mislim da smo dobro postupili podržavši ovaj prijedlog i tako im uljepšali barem jedan dan, smatra HrebakUčenici Prve osnovne škole iz Petrinje danas borave u Bjelovaru gdje će potpuno besplatno uživati u klizanju, gledanju filma u KMC-u, ali i ručati u McDonald’su.

Ugostio ih je i zamjenik Igor Brajdić/ Foto: Deni Marčinković
Ugostio ih je i zamjenik Igor Brajdić/ Foto: Deni Marčinković

Ovaj hvalevrijedan potez nastao je na inicijativu bjelovarskog HSLS-a, s ciljem barem na jedan dan uljepšati božićno vrijeme djeci čiji je grad prije godinu dana stradao u snažnom potresu.

Uljepšali barem jedan dan

- Nalazimo se u vremenu kada intenzivnije razmišljamo o drugima, a ne samo o sebi. Odlučili smo na naš Advent pozvali 54 učenika iz Petrinje. Sjećamo se što se sve dogodilo u njihovom gradu i okolici prošle godine te mislim da smo dobro postupili podržavši ovaj prijedlog i tako im uljepšali barem jedan dan, poručio je gradonačelnik Dario Hrebak.

Dario Hrebak/ Foto: Deni Marčinković
Dario Hrebak/ Foto: Deni Marčinković

Na istom tragu bila je i Zlatka Pemper, koja je na prošloj sjednici Gradskog vijeća iznijela ovaj prijedlog.

- Koliko nam je poznato, dosta ove djece i danas živi u kontejnerima, odnosno nisu u svojim domovima. Ako je ovo mogućnost da im barem malo uljepšamo blagdane, mi smo doista sretni. Planiramo ih upoznati s našim malim gradom, a ujedno se zahvaljujem i svim gradskim ustanovama koje su nam izašle u susret i potpuno besplatno omogućile klizanje, najam klizaljki te projekciju filma, kazala je Pemper.

Nemaju nastavu u svojoj školi

Zahvalu na organizaciji ovog izleta iskazala je učiteljica biologije iz 1. osnovne škole Petrinja Ivana Radičić Dabić.

- Djeca su presretna ovim poklonom. Osim 54 učenika, ovdje su i tri učitelja te jedan pomoćnik u nastavi. Inače, u našoj školi nastava se više ne održava. Prošle godine bili smo u OŠ Mate Lovraka, dok smo ove godine u OŠ Dragutina Tadijanovića. Trenutno je u tijeku sanacija 1. OŠ, točnije radi se na osiguravanju protoka prometa, a što će biti sa samom zgradom u ovom trenutku još uvijek ne znamo, no mađarska Vlada odlučila je izgraditi novu školu, prekoputa stare. Trenutno naša škola broji oko 350 učenika, a rad posljednjih godinu dana bio je stresan za njih, ali i za sve djelatnike škole, poručila je Radičić Dabić te se još jednom zahvalila na izletu.

Zlatka Pemper, Ivana Radičić Dabić i Tara Todorović/ Foto: Deni Marčinković
Zlatka Pemper, Ivana Radičić Dabić i Tara Todorović/ Foto: Deni Marčinković

Većina učenika iz Petrinje prvi put posjetili su Bjelovar, a jedna od njih je i Tara Todorović, učenica 8.c razreda.

Petrinja je tužna

- Ovaj izlet za mene jedno novo putovanje u kojemu ću upoznati jedan novi grad. Najviše se veselim klizanju, jer je ovo klizalište puno veće od našeg. Petrinja mi danas izgleda tužno, posebno kad prolazim pokraj naše škole, jer mi se bude uspomene na sve trenutke provedene u njoj. Međutim, lagano smo se već priviknuli na tu cijelu situaciju, kazala je Tara te se također zahvalila na pozivu. 

Većina ih je u Bjelovaru prvi put/ Foto: Deni Marčinković
Većina ih je u Bjelovaru prvi put/ Foto: Deni Marčinković

Izlet za učenike iz Petrinje potpuno je besplatan/ Foto: Deni Marčinković
Izlet za učenike iz Petrinje potpuno je besplatan/ Foto: Deni Marčinković