Fotografija: Objava o ukradenim biciklima i brojni komentari na društvenim mrežama zacijelo su uplašili kradljivce, smatra Dorianova majka/Foto: Ivanka Ćuić
Galerija
Objava o ukradenim biciklima i brojni komentari na društvenim mrežama zacijelo su uplašili kradljivce, smatra Dorianova majka/Foto: Ivanka Ćuić

Pronađeni bicikli koje su bešćutni lopovi ukrali Dorianu i prijatelju

Zahvaljujući komentarima na društvenim mrežama, dijeljenju objave i pisanju medija o krađi, "lopovi" su se vjerojatno uplašili i bicikle ostavili na nepristupačnom mjestu u blizini same krađe, vjeruje Dorianova majkaBJELOVAR – Kakav lijep završetak tjedna i početak vikenda za 10-godišnjeg Bjelovarčanina Doriana i njegovog prijatelja kojima su prije tjedan dana ukradeni bicikli dok su se svega par desetaka metara dalje igrali.

Bicikli su neoštećeni

O tome smo pisali OVDJE istoga dana kada su bicikli ukradeni. Tada nitko nije polagao previše nade da će ova priča imati svoj sretan kraj, no izgleda da čuda ipak postoje. Naime, susjeda koja je išla brati bazgu, pored napuštene trafostanice, malo dalje od mjesta gdje su bicikli uopće ukradeni, pronašla ih je odložene i neoštećene.

Bicikle je pronašla žena koja je išla brati bazgu za sok/Foto: Ivanka Ćuić
Bicikle je pronašla žena koja je išla brati bazgu za sok/Foto: Ivanka Ćuić

Iako su prašni i prljavi, bicikli su pronađeni neoštećeni/Foto: Ivanka Ćuić
Iako su prašni i prljavi, bicikli su pronađeni neoštećeni/Foto: Ivanka Ćuić

Odmotavanje klupka

-Iskreno, ja sam već odustala od potrage pa smo svi ostali šokirani kada su nam djeca iz ulice dotrčala jučer u dvorište i s velikim osmjesima poručili kako su bicikli pronađeni. Naime, jedna je susjeda iz ulica brala bazgu i naletjela na odbačene bicikle. Sjetila se potom priče i komentara o ukradenim dječjim biciklima od prije koji dan i brzo povezala. Nakon toga bila je na kavi kod prijateljice i raspitivala se kome su bicikli nestali i tako je brzo priča stigla do nas. Klinci su nam uzbuđeni došli reći što se dogodilo. S vrata su vikali: „Doriane, našli smo ti bicikl“. Možete si zamisliti, on je bio izvan sebe od sreće – priča nam Dorianova majka Ivanka Ćuić i dodaje kako je brzo pohitala na mjesto gdje su joj rekli da su pronašli bicikle.

Dorian uzbuđen ide po svoj bicikl/Foto: Ivanka Ćuić
Dorian uzbuđen ide po svoj bicikl/Foto: Ivanka Ćuić

Pratio ju je jedan susjed, inače vatrogasac koji dobro poznaje to područje, a kada su se zbilja uvjerili da su pronađeni bicikli njihovi, kontaktirali su policiju.

Mjesto gdje su odloženi bicikli/Foto: Ivanka Ćuić
Mjesto gdje su odloženi bicikli/Foto: Ivanka Ćuić

Neslana šala

-Morali su izaći na teren jer je ta krađa bila prijavljena, no odustalo se od pregledavanja kamera na obližnjem vatrogasnom spremištu kako bi se ustanovio krivac. Iskreno, mi i dalje ne znamo tko je bicikle ukrao, no možemo pretpostaviti da je to netko iz blizine, netko tko se odlučio na ružan način našaliti s našom djecom. Možda ih je poslije, nakon što je slučaj prijavljen policiji i nakon što se u potragu uključila i javnost, pa i mediji, uhvatila panika pa su bicikle odlučili sakriti na nepristupačno i udaljeno mjesto od glavne ceste. To sada nitko ne može otkriti, no ne bi bilo loše da su se kradljivci ipak suočili sa svojim ružnim činom. Jer pitanje je što bi tim kradljivcima moglo biti sljedeće. Prije bih rekla da su to učinila starija djeca, tinejdžeri…, nego netko odrastao – istaknula je Ivanka koja je zahvalila svima što su se uključili u potragu.

Otkrila nam je kako je Dorian subotnje prijepodne iskoristio za čišćenje svog omiljenog bicikla, a poslijepodne namjerava provesti u vožnji i druženju s vršnjacima.