Fotografija: Marko Marušić i Andrej Plenković/ Foto: Deni Marinković
Galerija
Marko Marušić i Andrej Plenković/ Foto: Deni Marinković

Premijer Andrej Plenković u srijedu dolazi na Dan Bjelovarsko-bilogorske županije

Ovo će biti već četvrti Plenkovićev dolazak u županiju otkako je nova vlast preuzela županijsko kormiloPredsjednik Vlade RH Andrej Plenković u srijedu dolazi u Bjelovarsko-bilogorsku županiju, potvrdio nam je župan Marko Marušić.

- Čast i zadovoljstvo mi je što će proslavu Dana Bjelovarsko-bilogorske županije svojim dolaskom uveličati premijer Plenković, kratko je poručio Marušić dodavši da je dolazak na svečanu sjednicu Županijske skupštine potvrdilo još šest župana i tri zamjenika, a postoji mogućnosti da s prvim čovjekom Vlade stigne i netko od ministara.

Pitanje bolnice

Podsjetimo, ovo će biti već četvrti Plenkovićev dolazak u središte Bjelovarsko-bilogorske županije otkako je nova vlast preuzela županijsko kormilo. Prvi put otvorio je Jesenski sajam prošle godine, potom je sudjelovao na svečanoj sjednici povodom Dana grada Bjelovara, a krajem prošle godine u Bjelovaru je održao i sastanak Vlade sa županima i predstavnicima Udruge gradova u Republici Hrvatskoj i Hrvatske zajednice općina. 

Premijer Plenković u obilasku nove bolnice/ Foto: Deni Marčinković
Premijer Plenković u obilasku nove bolnice/ Foto: Deni Marčinković

Zanimljivo, prilikom posljednjeg boravka Plenković je obišao i novu bolnicu, kazavši pritom da je što prije treba staviti u funkciju. Budući da čelnici županije redovito naglašavaju da su preuzimanjem vlasti zatekli izrazito lošu financijsku situaciju, posve je jasno da se bolnica neće moći opremiti bez pomoći države. Znači li dolazak predsjednika Vlade u Bjelovar da se pronašlo neko rješenje, doznat ćemo već u srijedu, na svečanoj sjednici Županijske skupštine Bjelovarsko-bilogorske županije, koja je zakazana u 11 sati.