Fotografija: Predsjednik Vlade Andrej Plenković/Foto: Damjan Tadić/CROPIX
Predsjednik Vlade Andrej Plenković/Foto: Damjan Tadić/CROPIX

Plenković se sutra u Bjelovaru sastaje sa županima te predstavnicima gradova i općina

Prilikom boravka u Bjelovaru premijer će obići i novu zgradu Opće bolnice Bjelovar, a sastat će se i s bjelovarsko-križevačkim biskupom mons. Vjekoslavom HuzjakomIz Bjelovarsko-bilogorske županije potvrdili su da sutra premijer Andrej Plenković dolazi u Bjelovar, a domaćin će mu biti župan Marko Marušić, odnosno Bjelovarsko-bilogorska županija. 

Premijer Plenković sastat će se u bjelovarskom restoranu s županima, predstavnicima Udruge gradova u Republici Hrvatskoj i Hrvatske zajednice općina. 

Obilazak nove bolnice

Kako doznajemo, prilikom boravka u Bjelovaru premijer će obići i novu zgradu Opće bolnice Bjelovar, za čiju su izgradnju podignuta dva kredita, a upravo će se iz državnog proračunu platiti anuiteti za iduću godinu. Nadalje, predsjednik Vlade u Bjelovaru će se sastati i s bjelovarsko-križevačkim biskupom mons. Vjekoslavom Huzjakom. 

S premijerom bi u Bjelovar također trebali doći i ministri iz Vlade, ali to u ovom trenutku još nije službeno potvrđeno.

Teme sutrašnjega sastanka u Bjelovaru bit će Zakon o odgoju i obrazovanju te provedba Plana oporavka i otpornosti, cestovna infrastruktura i linijski prijevoz putnika te demografske mjere i mjere za mlade.

Zbog nedavnih incidenata u Bjelovaru razina osiguranja ovog događaja bit će sigurno na visokoj razini iako, kako doznajemo, nitko ne očekuje nikakve incidente nego kvalitetan sastanak na zadovoljstvo svih uzvanika.