Fotografija: Pakrački vatrogasci ulijevaju sigurnost svojim sumještanima/Foto: Pakrački list
Pakrački vatrogasci ulijevaju sigurnost svojim sumještanima/Foto: Pakrački list

PONOS GRADA Pakrački vatrogasci prvo sanirali štete na tuđim kućama, a tek onda na svojima

Danas, 1. kolovoza, zadnji je dan prijave štete od prirodne nepogode, a podnosi se Povjerenstvu za procjenu šteta od prirodnih nepogoda Grada PakracaPosljedice velikog olujnog nevremena koje 19. srpnja nije zaobišlo ni Pakrac, danonoćno su sanirali vatrogasci s pakračkog područja. Kućanstva koja su ostala bez dijela ili kompletnih krovova te mnoga urušena stabla najčešće su štete s kojima su se pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava susretali, piše Pakrački list.

- Stotinjak vatrogasaca Pakraca, Prekopakre, Badljevine, Donje Obriježi i Velikog Banovca odradilo je 150 intervencija u pet dana. Koristili smo osam vatrogasnih vozila, a najgore su prošla kućanstva u Ulici Pepe Polaka, izjavio je Ilija Turković ml., zapovjednik DVD-a Pakrac.

Na njih se uvijek može računati

Pakrački neslužbeno doznaje kako je šteta bilo i na kućama pojedinaca koji su članovi vatrogasnog društva, no tek nakon što su izvršili popravke na ostalim kućanstvima, svoja su sanirali posljednja. Iako im je primarna dužnost gasiti požare, članovi vatrogasnih društava iznova su dokazali kako se na njih uvijek može računati u kriznim situacijama. Ovakvo nevrijeme dugo nije zadesilo Pakrac, no kada ga i bude, građanima ulijevaju dodatnu sigurnost svojim hitnim intervencijama. 

Inače, 24. srpnja županica Antonija Jozić donijela je Odluku o proglašenju prirodne nepogode zbog olujnog i orkanskog vjetra za pet mjesta Požeško-slavonske županije, među kojima je i Pakrac.

Danas, 1. kolovoza, zadnji je dan prijave štete od prirodne nepogode, a podnosi se Povjerenstvu za procjenu šteta od prirodnih nepogoda Grada Pakraca, putem e-mail adrese: andrijana.grcevic@pakrac.hr i dajana.cavlovic@pakrac.hr ili u gradskoj upravi Grada Pakraca na adresi Trg bana J. Jelačića 18, Pakrac (prvi kat, ured br. 118), od 7 do 15 sati. Za sve dodatne informacije građani mogu nazvati broj telefona 034/411-080, piše Pakrački list.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!