Fotografija: Ukupno je osigurano 26.500 eura/ Foto: Grad Daruvar
Galerija
Ukupno je osigurano 26.500 eura/ Foto: Grad Daruvar

Grad pomogao stambeno zbrinjavanje još 12 mladih obitelji: "Iskorištena su sva sredstva"

"Javni poziv za subvencioniranje stanarina mladima i mladim obiteljima bit će objavljen sutra", kaže pročelnica CetinNovih 12 mladih daruvarskih obitelji dobilo je pomoć Grada pri stambenom zbrinjavanju, a tim povodom danas su i potpisali ugovore s gradonačelnikom Damirom Lneničekom. Prema riječima pročelnice Upravnog odjela za gospodarstvo Danice Cetin, čak sedam od 12 obitelji poticaje je dobilo za izgradnju kuće na području Grada.

Pomoć grada dobilo je 12 obitelji/ Foto: Grad Daruvar
Pomoć grada dobilo je 12 obitelji/ Foto: Grad Daruvar

- Za mjeru kupnje građevinskog zemljišta nije se javila niti jedna obitelj. Nadalje, poticaje za kupnju stambenog objekta iskoristila je jedna obitelj, dok su mjeru za nabavu i ugradnju sustava i opreme za korištenje obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama iskoristile četiri obitelji, pojasnila je Cetin.

Iskorišten cijeli iznos

Kako kaže, iako je ovaj javni poziv otvoren do sutra, već sada su predviđeni iznosi u potpunosti iskorišteni.

Najkorištenija je mjera za izgradnju kuće/ Foto: Grad Daruvar
Najkorištenija je mjera za izgradnju kuće/ Foto: Grad Daruvar
U drugom krugu stiglo je 24 zahtjeva/ Foto: Grad Daruvar
U drugom krugu stiglo je 24 zahtjeva/ Foto: Grad Daruvar

- U drugom krugu zaprimili smo 24 prijave čime smo iskoristili sva predviđena sredstva, pa čak i nešto više, što ćemo morati rebalansom osigurati, naglasila je resorna pročelnica dodavši da je ukupan planirani iznos po ovom pozivu iznosio 26,5 tisuća eura.

Subvencionirana stanarina

Inače, sredinom prošlog mjeseca gradonačelnik Lneniček potpisao je ugovor o provođenju pilot projekta kojim će se mladima i mladim obiteljima subvencionirati stanarina, a prema riječima Danice Cetin, taj poziv bit će objavljen sutra.

- Natječaj će biti otvoren do 30. rujna, odnosno do iskorištenja sredstava, stoga pozivam sve zainteresirane da se na vrijeme prijave, zaključila je pročelnika Cetin. 

Sutra se raspisuje javni poziv za subvencioniranje stanarina/ Foto: Grad Daruvar
Sutra se raspisuje javni poziv za subvencioniranje stanarina/ Foto: Grad Daruvar

Podsjetimo, Središnji državni ured za demografiju i mlade Gradu Daruvaru odobrio je 17.280 eura za provedbu ovog projekta, kojim će se sufinancirati četiri mjere, o čemu više pročitajte OVDJE.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!