Fotografija: Prošlogodišnji korisnici mjera/ Foto: Grad Daruvar/Predrag Uskoković
Prošlogodišnji korisnici mjera/ Foto: Grad Daruvar/Predrag Uskoković

Grad Daruvar s 26 tisuća eura pomaže mladim obiteljima oko stambenog zbrinjavanja

Na raspolaganju su četiri mjere i to za kupnju građevinskog zemljišta, za izgradnju kuće, za kupnju stambenog objekta te za nabavu i ugradnju sustava i opreme za korištenje obnovljivih izvora energijeGrad Daruvar objavio je javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za poticanje stambenog zbrinjavanja mladih obitelji na području Daruvara u 2023. godini.

Mlade obitelji tako na raspolaganju imaju četiri mjere i to, poticaji za kupnju građevinskog zemljišta na području Grada Daruvara, za izgradnju kuće, za kupnju stambenog objekta(kuće/stana) te za nabavu i ugradnju sustava i opreme za korištenje obnovljivih izvora energije u obiteljskim kućama. 

Inače, ukupan iznos raspoloživih sredstava u tu namjenu je nešto više od 26,5 tisuća eura, a svaki korisnik po Javnom pozivu može ostvariti fiksno 1.500 eura vrijedne potpore. Financijska sredstva kao pomoć za stambeno zbrinjavanje odobravaju se kao jednokratna pomoć u obliku bespovratnih sredstava.

Tri kruga prijava

Recimo i to da su korisnici mjera po ovom Programu mlade obitelji u kojima bračni odnosno izvanbračni supružnici imaju prebivalište na području Grada Daruvara i koji na dan 1. siječnja 2023. g. nisu navršili 40 godina života, a stambeno pitanje rješavaju stjecanjem prava vlasništva nad nekretninama po prvi put ili nabavljaju i ugrađuju sustav i opremu za korištenje obnovljivih izvora energije u prvu i jedinu nekretninu u svom vlasništvu.

Razmatranje prijava i odobravanje sredstava provodi se u tri kruga i to

- do 31. svibnja,

- do 31. kolovoza,

- i do 30. studenog

Odobrena sredstva isplaćuju se najkasnije do 31. prosinca. Sve detalje oko ovog javnog poziva, kao i svu potrebnu dokumentaciju, možete pronači OVDJE

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!