Fotografija: Državna tajnica Željka Josić i gradonačelnik Grada Daruvara Damir Lneniček/Foto: MDOMS
Državna tajnica Željka Josić i gradonačelnik Grada Daruvara Damir Lneniček/Foto: MDOMS

Mladi i mlade obitelji moći će se prijaviti za subvenciju stanarine, evo koliko eura mogu dobiti...

"Ovo je nastavak politike Grada koji i iz svog proračuna pomaže mladima i mladim obiteljima s bespovratnim sredstvima za stambeno zbrinjavanje, a sada i s državnim mjerama" - kaže gradonačelnik LneničekGradonačelnik Damir Lneniček preuzeo je jučer u Zagrebu ugovor pilot projekta poziva jedinicama lokalne samouprave za financijsku potporu usmjerenu sufinanciranju troškova stanovanja mladim obiteljima i mladima u 2023. godini.

Ovakav projekt provodi se prvi puta u Hrvatskoj te je za njegovu provedbu osigurano 785.719,03 eura u državnom proračunu.

Državna tajnica Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Željka Josić dr. med u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu uručila je ugovore pilot projekta predstavnicima gradova i općina.

Razvojna agencija pripremila je prijavu za Pilot projekt, a prijavitelj projekta je Grad Daruvar. Središnji državni ured za demografiju i mlade odobrio je 17.280,00 eura Gradu Daruvaru. Odobrena sredstva iskoristit će se za sufinanciranje troškova stanovanja mladih obitelji i mladih na području Grada Daruvara.

- Drago mi je što nas je Razvojna agencija Daruvar prijavila te da je Grad potom i dobio sredstva s kojima možemo pomoći u smanjivanju stambenih troškova desetak obitelji. To je nastavak politike Grada koji i iz svog proračuna pomaže mladima i mladim obiteljima s bespovratnim sredstvima za poticanje stambenog zbrinjavanja, a sada isto to radimo i uz pomoć državnih mjera - rekao je gradonačelnik Damir Lneniček. 

Financijska potpora po korisniku iznosi:

1) Za mladu obitelj s djecom: 180 eura (1.356,21 kuna) mjesečno.

2) Za mladu osobu i mladu obitelj bez djece: 120 eura (904,14 kuna) mjesečno.

Natječaj za ove potpore Grad Daruvar će objaviti na službenoj internetskoj stranici Grada. 

Najviši iznos koji može biti odobren:

1) Mladoj obitelji s djecom:  2160 eura (16.274,52 kuna) u trajanju od 12 mjeseci, a odnosi se na razdoblje od 1. siječnja 2023. do 31. prosinca 2023.

2) Mladoj osobi i mladoj obitelji bez djece: 1440 eura (10.849,68 kuna) u trajanju od 12 mjeseci, a odnosi se na razdoblje od 1. siječnja 2023. do 31. prosinca 2023.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!