Fotografija: Foto: PU bjelovarsko-bilogorska
Galerija
Foto: PU bjelovarsko-bilogorska

Policija u Garešnici nagradila savjesne vozače: "Pješaci se moraju osjećati sigurno"

Od vozača se očekuje da se zaustave ispred pješačkih prijelaza te rukom daju znak pješacima da prijeđu cestu. Gesta ima značenje: "Ja sam vas vidio, prijeđite..."Policijski službenici Policijske postaje Garešnica su 21. studenoga na postajnom području proveli preventivno-edukativnu akciju u prometu simboličnog naziva „Dan ljubaznosti u prometu“ jer su umjesto kažnjavanja uzornim vozačicama i vozačima podijelili prigodne poklone.

Cilj ove aktivnosti je, podsjećaju iz policije, podizanje prometne kulture svih sudionika u prometu i u prvom redu povećanje svijesti o potrebi poštivanja prometnih propisa prvenstveno zbog vlastite sigurnosti u prometu, a ne isključivo zbog izbjegavanja sankcija.

Foto: PU bjelovarsko-bilogorska
Foto: PU bjelovarsko-bilogorska
Cilja je da se u prometu svi osjećaju sigurno/Foto: PU bjelovarsko-bilogorska
Cilja je da se u prometu svi osjećaju sigurno/Foto: PU bjelovarsko-bilogorska

- Ova akcija ima za cilj poticanje tolerantnijih odnosa između vozača i pješaka, odnosno poticanja vozača da poštuju prednost pješaka na pješačkim prijelazima. Od vozača se očekuje da se zaustave ispred pješačkih prijelaza te rukom daju znak pješacima da prijeđu preko ceste. Ta gesta ima značenje: "Ja sam vas vidio i izvolite, prijeđite cestu". S druge strane, pješaci se potiču da se vozačima zahvale ili naklonom glave kažu: "Hvala" ili da se osmjehnu. Krajnji cilj akcije je osjećati se sigurnije i ugodnije u prometu, poručuju iz policije.

Prigodni pokloni

U ovoj preventivno-edukativnoj akciji policijski službenici su sudionicima u prometu koji su poštivali prometna pravila i propise, koji su bili posebno oprezni i pažljivi prema pješacima, biciklistima, djeci i starijima, koji su vozili dozvoljenom i prilagođenom brzinom te koristili sigurnosni pojas i pazili da su svi koji su s njima u vozilu vezani kao i da za vrijeme vožnje nisu koristili mobitel, uručili prigodne poklone, a koji će zasigurno biti lijepa uspomena svima koji su danas bili zaustavljeni u kontroli prometa na garešničkom području.

Foto: PU bjelovarsko-bilogorska
Foto: PU bjelovarsko-bilogorska

- Provođenjem akcije policijski službenici su pokazali da im nije interes samo kažnjavati prekršitelje prometnih pravila i propisa, već poticati savjesne i odgovorne sudionike u prometu. 

Pohvale svim uzornim i odgovornim sudionicima u prometu koji poštuju prometne propise i koji su danas bili ugodno iznenađeni ovom policijskom akcijom, ističu.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!