Fotografija: Većina vozača ostala je ugodno iznenađena gestom policije/Foto: PU bjelovarsko-bilogorska
Galerija
Većina vozača ostala je ugodno iznenađena gestom policije/Foto: PU bjelovarsko-bilogorska

Umjesto kažnjavanja, bjelovarska policija uzornim vozačima dijelila poklone: "Vozači ostali zatečeni"

Stevo T. koji je vozač bez ijednog prometnog prekršaja u svojoj 32-godišnjoj vozačkoj karijeri, je izjavio da je uistinu ostao bez riječi i pohvalio ovakav način rada policijePolicijski službenici Policijske postaje Bjelovar jučer su, 27. rujna, umjesto kažnjavanja, provodili akciju simboličnog naziva „Dan ljubaznosti u prometu“ tako što su uzornim vozačicama i vozačima podijelili prigodne poklone.

- U ovoj preventivno-edukativnoj akciji policijski službenici su sudionicima u prometu koji su poštivali prometna pravila i propise, koji su bili posebno oprezni i pažljivi prema pješacima, biciklistima, djeci i starijima, koji su vozili dozvoljenom i prilagođenom brzinom te koristili sigurnosni pojas i pazili da su svi koji su s njima u vozilu vezani kao i da za vrijeme vožnje nisu koristili mobitel, uručili prigodne poklone, a koji će zasigurno biti lijepa uspomena svima koji su danas bili zaustavljeni u kontroli prometa na području grada Bjelovara, kažu iz policije.

Podizanje prometne kulture

Dodaju kako je cilj ove aktivnosti podizanje prometne kulture svih sudionika u prometu i u prvom redu povećanje svijesti o potrebi poštivanja prometnih propisa prvenstveno zbog vlastite sigurnosti u prometu, a ne isključivo zbog izbjegavanja sankcija.

Foto: PU bjelovarsko-bilogorska
Foto: PU bjelovarsko-bilogorska
Foto: PU bjelovarsko-bilogorska
Foto: PU bjelovarsko-bilogorska

- Goran Š. je rekao da pohvaljuje ovakav način rada policije te da ovakvih akcija treba biti češće, Ivana K. je ostala iznenađena jer kako je istaknula, to još nije doživjela. Marija A. je, bojeći se da je zaustavljena jer je počinila prekršaj ostala bez riječi kad joj je policijska službenica Andea uručila majicu te kemijsku olovku i zahvalila joj se što poštuje prometna pravila i propise. Petra L. je također ostala zatečena i uz osmjeh se zahvalila na poklonu te rekla da joj je to poticaj da i nadalje bude savjestna i odgovorna vozačica. Stevo T. koji je vozač bez ijednog prometnog prekršaja u svojoj 32-godišnjoj vozačkoj karijeri, je izjavio da je uistinu ostao bez riječi i pohvalio ovakav način rada policije, te istaknuo da je svjestan koliko policija ulaže napora da bi stanje sigurnosti u prometu bilo dobro, ali zbog pojedih neodgovornih sudionika nažalost velik je broj prometnih nesreća.

Foto: PU bjelovarsko-bilogorska
Foto: PU bjelovarsko-bilogorska
Foto: PU bjelovarsko-bilogorska
Foto: PU bjelovarsko-bilogorska

I na kraju Dario P. je rekao da je vidljiv iskorak ka poboljšanju prometne kulture vozača čemu je pridonijela ovakva sustavna briga policije za sigurnost sudionika u cestovnom prometu, pohvalili su se iz policije.

Vjetar u leđa za daljnji rad

- Ovakvi pozitivni komentari i oduševljenje sudionika u cestovnom prometu kada ih zaustavimo i nagradimo su nam vjetar u leđa i poticaj da nastavimo s ovakvim aktivnostima kako bi postigli njihovu svrhu i ostvarili cilj - na kraju akcije je zaključila policijska službenica Andrea Novotni i poručila da će Policijska postaja Bjelovar ponovno provoditi dan ljubaznosti u prometu. 

Pohvale svim uzornim i odgovornim sudionicima u prometu koji poštuju prometne propise i koji su uistinu bili ugodno iznenađeni ovom policijskom akcijom, poručuju.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!