Fotografija: Pogledajte transformaciju Antunovog vrela u Daruvaru/Foto: Daruvarske toplice/MojPortal
Galerija
Pogledajte transformaciju Antunovog vrela u Daruvaru/Foto: Daruvarske toplice/MojPortal

Pogledajte transformaciju Antunovog vrela: "Na redu su kupke, natječaj je već raspisan"

"Upravo je izašao novi natječaj Ministarstva kulture. Stoga ćemo ovaj tjedan održati sastanak s Konzervatorskim odjelom u Bjelovaru. Ideja je da se nastavi s uređenjem Antunovih kupki", kaže Ratko VukovićDARUVAR - Iz Daruvarskih toplica pohvalili su se lijepim vijestima. Naime, završen je projekt adaptacije prostora oko Antunovog vrela.

- Okončani su radovi uređenja izvora, betonskih površina, stepenica i ograde oko Antunovog vrela. Vrijednost izvedenih radova je 24.977,50 eura, a Ministarstvo kulture i medija RH sufinanciralo je projekt u iznosu 13.272,28 eura.

Cilj - atraktivnost ponude

Ovo je još jedna u nizu aktivnosti provedenih s ciljem povećanja atraktivnosti turističke ponude Daruvarskih toplica, Julijevog parka i Grada Daruvara, usmjerenih na jačanje turističke destinacije u cjelini, kažu iz Daruvarskih toplica.

Pogledajte novi izgled Antunovog vrela/Foto: Daruvarske toplice
Pogledajte novi izgled Antunovog vrela/Foto: Daruvarske toplice

Upitali smo ravnatelja Daruvarskih toplica, Ratka Vukovića imaju li u planu slične radove za naredno razdoblje, odnosno što bi još trebalo u skorijoj budućnosti revitalizirati.

- Upravo je izašao novi natječaj Ministarstva kulture. Stoga ćemo svakako do kraja ovoga tjedna održati sastanak s Konzervatorskim odjelom u Bjelovaru. Ideja je da se nastavi s uređenjem Antunovih kupki koje se nalaze uz izvor koji smo sada obnovili. To nam je najlošija povijesna zgrada koja zahtijeva jako velika ulaganja.

Antunovo vrelo u Daruvaru prije obnoveFoto: Daruvarske toplice
Antunovo vrelo u Daruvaru prije obnoveFoto: Daruvarske toplice

No, s obzirom na to da Ministarstvo kulture svake godine raspiše natječaj, nadamo se da ćemo proći i na ovom te da ćemo nastaviti s ulaganjima, otkrio je ravnatelj Daruvarskih toplica, Ratko Vuković.

Pomoć Ministarstva

Zanimalo nas je i uspijevaju li financijski pratiti projekt do kraja, budući da Ministarstvo osigurava određeni postotak novca, a ne pokriva cijeli projekt.

Ratko Vuković, ravnatelj Daruvarskih toplica/Foto: Dijana Puhalo/MojPortal.hr
Ratko Vuković, ravnatelj Daruvarskih toplica/Foto: Dijana Puhalo/MojPortal.hr

- Bilo bi svakako bolje da su to izdašnija sredstva i da odjednom možemo više toga obnoviti, no i ovako smo zadovoljni jer se ipak nešto radi i obnavlja. Tako da sve dobro funkcionira, glavno da radimo, zaključio je.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!