Fotografija: Radovi su započeli početkom tjedna/Foto: Daruvarske toplice
Galerija
Radovi su započeli početkom tjedna/Foto: Daruvarske toplice

Započela adaptacija terapijskog bazena u Daruvarskim toplicama: "Radovi će potrajati 150 dana"

"Projekt je važan za Daruvarske toplice i cijelu BBŽ, jer ćemo uvesti nove usluge, unaprijediti postojeće, smanjiti troškove i stvoriti bolje uvjete rada zaposlenika s invaliditetom", kaže ravnatelj Ratko VukovićDARUVAR - Ovoga tjedna započeli su radovi na adaptaciji dijela zgrade "Terapija" u Daruvarskim toplicama.

Naime, Daruvarske toplice, Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju, sklopile su krajem 2022. godine dva iznimno vrijedna Ugovora o dodjeli posebnih sredstava sa Zavodom za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom, s ciljem zapošljavanja i održavanja zaposlenosti osoba s invaliditetom u integrativnoj radionici, kroz razvoj novih tehnologija i poslovnih procesa.

Radovi u tijeku

Adaptacija zgrade „Terapija“ (terapijskog bazena i pratećih prostora), ugovorena je s izvođačem Novi stan d.o.o. Kapelica 17, Garešnica. Vrijednost ugovorenih radova iznosi  535.662,49 eura sa PDV-om. Radovi su započeli i bit će završeni u roku od 150 kalendarskih dana.

Projekt sufinancira Zavod za vještačenje profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom u iznosu od 414.546,74 eura, a ostatak sredstava osiguran je iz decentraliziranih sredstava u iznosu od 51.013,11 eura,  dok je 70.102,64 eura iz vlastitih sredstava.

Ravnatelj Daruvarskih toplica Ratko Vuković/Foto: Predrag Uskoković
Ravnatelj Daruvarskih toplica Ratko Vuković/Foto: Predrag Uskoković

- Provođenje projekta je veoma važno kako za Daruvarske toplice tako i za cijelu Bjelovarsko-bilogorsku županiju, jer ćemo projektom proširiti i uvesti nove usluge, unaprijediti postojeće, smanjiti troškove, stvoriti bolje uvjete rada zaposlenika s invaliditetom, osigurati održivo poslovanje i zaposliti nove osobe s invaliditetom, kazao je Ratko Vuković, ravnatelj Daruvarskih toplica. 

Rok do kraja 2028.

- Zahvaljujemo Zavodu za vještačenje, profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom na potpori, prepoznavanju i financiranju projekta, kao i za svu pomoć i podršku u realizaciji i ostvarivanju statusa integrativne radne jedinice, poručio je Ratko Vuković, ravnatelj Daruvarskih toplica. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!