Fotografija: U obilasku spahijskog podruma/Foto: Pakrački list
Galerija
U obilasku spahijskog podruma/Foto: Pakrački list

Pakrački čelnici i ravnatelj Središnje agencije obišli Spahijski podrum i Prvu umobolnicu

Kroz posjet Spahijskom podrumu, koji je dio projekta „Svijet graševine“, a koji se od 2020. godine provodi kroz tri segmenta, Jelić je upoznat s aktualnim stanjem i dinamikom radovaGostujući u Pakracu Dragan Jelić, v.d. ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske Unije, iskoristio je priliku te je s pakračkom gradonačelnicom Anamarijom Blažević i u društvu gradskih djelatnika Zrne Garače, Marijana Malogorskog te Marijana Širca, obišao radove na Spahijskom podrumu kao i prostor nekadašnje zgrade Prve zemaljske umobolnice u Pakracu za čiju se rekonstrukciju izrađuje dokumentacija u sklopu projekta ”Medicinski centar za edukaciju, istraživanje i zdravstveni turizam u Pakracu“, piše Pakrački list.

Dokumentacija pri kraju

Kroz posjet radilištu Spahijskog podruma, koji je dio projekta „Svijet graševine“ vrijednog 65,8 milijuna kuna, a koji se od 2020. godine provodi kroz tri segmenta u županiji, Jelić je upoznat s aktualnim stanjem i dinamikom radova.

Na bolničkoj lokaciji mu je detaljizirana ideja o spomenutoj projektnoj dokumentaciji čiji se dovršetak očekuje u ožujku ove godine, nakon čega će objekt biti dokumentacijom kompletiran i spreman za rekonstrukciju i prenamjenu, za što se očekuju budući natječaji.

Ukupna vrijednost projekta je 2,3 milijuna kuna od čega će iz Europe pristići 85 posto ili nešto više od 1,95 milijuna kuna, dok je udio vlastitih sredstava 345 tisuća kuna,  piše Pakrački list.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!