Fotografija: Niko Kalvi i trener Robert De Zan/Foto: Pakrački list
Galerija
Niko Kalvi i trener Robert De Zan/Foto: Pakrački list

Pakrački kuglač Niko Kalvi (17) debitirao prošli mjesec za reprezentaciju i ide na SP u svibnju?

Dobri nastupi motivirali su izbornika reprezentacije Osječanina Zdenka Šušca da ga pozove ovih školskih praznika u Osijek gdje ga je dodatno trenirao šest danaMladi kuglač KK Pakrac-Papuk 17-godišnji Niko Kalvi krajem prošle godine nastupio je u Apatinu (Srbija) za reprezentaciju Hrvatske U18 (mlađi od 18 godina). U dva dana 17. i 18. prosinca s još dvojicom reprezentativnih kolega i tri kolegice bio je vrlo dobar postigavši rezultat od 554 i 577 srušenih čunjeva, javlja Pakrački list.

Dobri nastupi motivirali su izbornika reprezentacije Osječanina Zdenka Šušca da ga pozove ovih školskih praznika u Osijek gdje ga je dodatno trenirao šest dana zbog čega bi kao hrvatski reprezentativac mogao nastupiti na Svjetskom prvenstvu za igrače mlađe od 18 godina koje će se u svibnju ove godine igrati u Varaždinu.

Niko Kalvi u hrvatskom dresu/Foto: Pakrački list
Niko Kalvi u hrvatskom dresu/Foto: Pakrački list

Niko je poziv u reprezentaciju ponajviše zaslužio nakon što je 21. studenog prošle godine u Delnicama osvojio treće mjesto na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za juniore mlađe od 18 godina. U dva bacanja po 120 hitaca on je srušio ukupno 1107 čunjeva (564+543), zaostavši devet, odnosno 18 čunjeva za prvoplasiranim dvojcem, godinu dana starijim od njega. Pored toga prošle jeseni je bio u istoj konkurenciji treći u takozvanoj sprint disciplini.

Niko se kuglanjem bavi od 2015. godine kada mu je prvi trener bio Tomislav Luksetić. Sada je najuspješniji izdanak pakračke škole kuglanja za mlade koji okuplja 10 do 15 mladih igrača i igračica koje trenira Robert De Zan. Veoma je predan kuglanju, a poziv u reprezentaciju i mogućnost nastupa na svjetskom prvenstvu mu je u svemu dodatni motiv, piše Pakrački list.