Fotografija: Foto: Damir Krajač/CROPIX (ilustracija)
Foto: Damir Krajač/CROPIX (ilustracija)

Pakrac povećao iznos božićnica za svoje umirovljenike. Evo svih detalja

Umirovljenici koji 2022. nisu primili božićnicu, a na istu ostvaruju pravo (do 1700 kn, žive na području Grada Pakraca) svoje pravo mogu ostvariti popunjavanjem obrascaKao i prošlih godina, Grad Pakrac će umirovljenicima isplatiti božićnice, pri čemu je došlo do njihovog povećanja te sada iznose 35 eura, piše Pakrački list.

Pravo na isplatu božićnice stječu umirovljenici koji imaju prebivalište i borave na području Grada Pakraca i čija mjesečna mirovina ne prelazi 250 eura (uključujući domaća i strana primanja), obavijestila nas je Dubravka Špančić, stručna suradnica za društvene djelatnosti u Gradu Pakracu.

Poziv poštom

Isplata, kao i samo podnošenje provest će se primjenom nekoliko metoda kako bismo svim umirovljenicima omogućili ostvarivanje tog prava.

Umirovljenicima koji su 2022. godine primili božićnicu Grada Pakraca na tekući račun, a ukoliko su svi podaci i dalje isti, ovogodišnja božićnica bit će isplaćena do 11. prosinca na tekući račun. Oni umirovljenici koji su 2022. godine primili božićnicu Grada Pakraca iz sredstava blagajne u gotovini, jer nemaju račun, primit će poziv poštom za preuzimanje božićnice te ne moraju podnositi zahtjev.

Naposljetku, umirovljenici koji 2022. nisu primili božićnicu, a na istu ostvaruju pravo (do 1700 kn, žive na području Grada Pakraca) svoje pravo mogu ostvariti popunjavanjem obrasca na jedan od dva načina.

Najkasnije do 29. prosinca

Popunjeni OBRAZAC uz skenirane ili fotografirane dokaze (potvrdu o mirovini za mjesec rujan 2023., karticu tekućeg računa i osobnu iskaznicu, obje strane) pošaljite na dubravka.spancic@pakrac.hr, nakon čega ćete primiti potvrdu o primljenom zahtjevu. Osim toga, možete osobno doći u ured 128 u zgradi gradske uprave (Trg bana Josipa Jelačića 18 u Pakracu) svakog radnog dana od 8.30 do 10.30 sati s potvrdom o visini mirovine (potvrda iz banke, HZMO ili odrezak HP), osobnom iskaznicom i karticom tekućeg računa.

Ukoliko vam se mirovina povećala iznad 250,00 EUR, promijenili ste adresu, banku, broj računa, ali i sve slične promjene, javite se na broj 411 080 (lokal 21) do 11. prosinca. Umirovljenici svoje pravo mogu iskoristiti najkasnije do 29. prosinca 2023. godine, piše Pakrački list.

Dobijte informaciju odmah, zapraite nas na Facebooku!