Fotografija: Foto: Uosi Daruvar
Galerija
Foto: Uosi Daruvar

Osobama s invaliditetom iz Daruvara 1,5 milijuna eura za Zaželi: "Zaposlit ćemo 32 osobe"

Iz Grada Daruvara objavili su javni poziv za iskazivanje interesa korisnika koji žele ostvariti pravo na pomoć iz ovog projektaNovi "krak" plemenitog i hvalevrijednog projekta Zaželi kreće u Daruvaru, ovog puta kroz Udrugu osoba s invaliditetom. 

Zamjenik predsjednika Stjepan Pahoki i Izvršni direktor udruge prisustvovali su u srijedu svečanoj dodjeli ugovora o provedbi projekta ZAŽELI-prevencija institucionalizacije.

Četvrta faza projekta

Svečanost dodjele 39 ugovora održana je u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. Ugovore je nazočnima uručio predsjednik Vlade RH Andrej Plenković sa suradnicima, predstavnicima Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike te Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. 

Projekt Udruge osoba s invaliditetom Daruvar pod nazivom „Moja kućica moja slobodica“ započeo je s danom potpisivanja ugovora. Ukupne je vrijednosti 1.488.000,00 eura uz razdoblje trajanja 36 mjeseci od kojih se predviđa zapošljavanje 32 osobe na 33 mjeseca, izvijestili su iz UOSI-a. 

Predstavnici UOSI u Zagrebu/ Foto:UOSI
Predstavnici UOSI u Zagrebu/ Foto:UOSI

Iz Grada Daruvara objavili su i javni poziv za iskazivanje interesa korisnika koji žele ostvariti pravo na pomoć iz ove, IV. faze projekta. 

Uvjeti za dobivanje pomoći

Što se osoba s invaliditetom tiče, uvjeti su da imaju 18 ili više godina te su invalidi 3. ili četvrtog stupnja. Pravo na pomoć imaju samci, ali i osobe koje žive u dvočlanom ili višečlanom kućanstvu ako su svi članovi kućanstva pripadnici te skupine osoba s invaliditetom. Također, da bi se dobila pomoć iz ovog projekta nužno je da osoba već ne koristi neku drugu sličnu mjeru poput usluge pomoći u kući, organiziranog stanovanja ili boravka i smještaja te osobne asistencije koju pruža osobni asistent. Također, pravo na pomoć ne mogu ostvariti osobe čiji roditelji ili drugi član obitelji imaju priznato pravo na status roditelja njegovatelja ili status njegovatelja za potrebu skrbi o njoj. 

Velika pomoć osobama s invaliditetom

Osobe koje zadovolje ove uvjete ostvaruju pravo na pružanje usluge i potpore koja uključuje: organiziranje prehrane (pomoć u pripremi obroka, pomoć u nabavi hrane i dr.) Imaju pravo na pomoć obavljanju kućanskih poslova (pranje posuđa, pospremanje stambenog prostora, donošenje vode, ogrjeva i slično, organiziranje pranja i glačanja rublja, nabava lijekova i drugih potrepština i dr.), održavanju osobne higijene (pomoć u oblačenju i svlačenju, u kupanju i obavljanju drugih higijenskih potreba i dr.) te u drugim svakodnevnim poslovima. 

Foto: Uosi Daruvar
Foto: Uosi Daruvar

Detaljnije se informacije mogu dobiti na stranicama Grada Daruvara

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!