Fotografija: Gradonačelnik Daruvara Damir Lneniček na potpisivanju ugovora u Zagrebu/Foto: Grad Daruvar
Galerija
Gradonačelnik Daruvara Damir Lneniček na potpisivanju ugovora u Zagrebu/Foto: Grad Daruvar

Grad Daruvar dobio skoro milijun i pol eura za projekt Zaželi: "Ovo je najveći iznos do sada"

Cilj projekta koji će trajati 36 mjeseci je pružanje usluge potpore i podrške starijim osobama i osobama s invaliditetom u svakodnevnom životu. Za 180 korisnika brinut će 30 osobaGradonačelnik Daruvara Damir Lneniček danas je s predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem, potpredsjednicom Vlade Anjom Šimpraga, Ministrom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Marinom Piletićem i ravnateljem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Antom Lončarom potpisao Ugovor za provedbu projekta Zaželi dostojanstven život u Daruvaru – faza IV financiranog iz Europskog socijalnog fonda.

Prevencija je bitna

- Ovo su najveća sredstva koja su nam ikad odobrena - duševljeno nam je kazao gradonačelnik Grada Daruvara.

Cilj projekta je pružanje usluge potpore i podrške starijim osobama i osobama s invaliditetom u svakodnevnom životu pridonoseći njihovoj većoj socijalnoj uključenosti, prevenciji institucionalizacije, ostanku u vlastitom domu te osiguravanju prava na život u zajednici.

Broj osoba kojima će usluga potpore i podrške biti pružena je 180, a broj zaposlenih kroz projekt će biti 30 osoba.

Ukupna vrijednost projekta je 1.485.000,00 eura tijekom 36 mjeseci.

 Foto: Grad Daruvar
 Foto: Grad Daruvar

- No, mi tu dobivamo i vrijedna radna mjesta. Trideset ljudi dobivat će plaće, a novih 180 korisnika bit će zbrinuto tako da itekako imamo razloga za zadovoljstvo - kaže Lneniček.

Velika prilika

Projekt Zaželi jedan je od najvažnjih i najuspješnijih projekata socijalne skrbi u Hrvatskoj. Njime se omogućava dostojanstven život korisnicima ali i onima koji kroz taj program sebi omogućavaju svakomjesečna primanja. Iako mala, ne zanemariva. 

- Ovo je bio jako važan i produktivan sastanak. Njime smo osigurali da se u Daruvaru kroz projekt "Zaželi" u Daruvaru osigura dostojanstven život brojnim korisnicima. Napominjem, Grad u povijesti ovog projekta nije dobio više sredstava. Siguran sam da će se ona dobro utrošiti jer ovo je za nas stvarno velika prilika - kazuje nam daruvarski gradonačelnik.

Podsjetimo kako je "Zaželi" projekt kojeg je Vlada Republike Hrvatske osmislila kako bi u "win-win" situaciji postigla i da nezaposleni nađu neki kruh, a da i oni bez kruha dobiju svakodnevnu pažnju. Hvalevrijedan projekt koji se provodi u cijeloj zemlji u našoj se regiji očito pokazuje vrlo uspješni,. 

- Apsolutno. Iskustva korisnika su vrlo pozitivna - kaže gradonačelnik Daruvara.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!