Fotografija: U Štefanju sutra nitko neće ostati gladan i žedan/ Foto: Općina Štefanje, Vlado Kos i Branimir Boban/ CROPIX
U Štefanju sutra nitko neće ostati gladan i žedan/ Foto: Općina Štefanje, Vlado Kos i Branimir Boban/ CROPIX

Općina Štefanje slavi svoj dan: "Peče se vol, kuha se srneći i fiš, a bit će i gemišta. Sve je besplatno"

Povodom Dana Općine tradicionalno se organizira i natjecanje u pripremi roštilja. Također, predstavit će se i brojni OPG-ovi, a navečer nastupaju Štefanjska zvona, kaže načelnik ŠtefovićOpćina Štefanje sutra slavi svoj dan, a već tradicionalnog tim se povodom organizira i manifestacija "Šajbajfest". Program počinje u 11 sati svetom misom u Župnoj crkvi sv. Stjepana Prvomučenika u Štefanju, u 12 i 30 počet će svečana sjednica Općinskog vijeća u društvenom domu.

Što se zabavnog dijela proslave tiče, on se održava u središnjem parku, gdje će se svoje proizvode predstaviti obiteljska poljoprivredna gospodarstva. Također, održava se i natjecanje u pripremi roštilja, za koje se prema riječima načelnika Silvestra Štefovića, prijavilo nešto više od 20 ekipa.

Besplatno iće i piće

- Pripremljene su i nagrade za prva tri mjesta. Također, naši lovci će kuhati srneći paprikaš, ribolovci će spremati fiš i šarane na rašljama, a peći će se i vol. Sve navedeno u našem je aranžmanu, odnosno naših udruga i to će, baš kao i gemišti, biti besplatno za sve posjetitelje, istaknuo je Štefović dodavši da će za glazbu i dobar štimung biti zadužene domaće snage, odnosno Štefanjska zvona.