Fotografija: Foto: Compas.hr
Galerija
Foto: Compas.hr

Gradonačelnik Kasana darivao obitelj iz Šeovice koja je dobila osmo dijete

Novorođena Laura osmo je dijete u ovoj mnogočlanoj obitelji, a uz nju Ankica i Ilija Grgić imaju još sedam kćeriGradonačelnik Lipika Vinko Kasana prije nekoliko dana u Šeovici je uručio poklone i financijsku pomoć mnogočlanoj obitelji Grgić koja je prije nekoliko dana postala bogatija za osmo dijete, kćerkicu Lauru, piše Compas.hr.

Foto: Compas.hr
Foto: Compas.hr

Ovu, kako je gradonačelnik istaknuo, simboličnu pomoć Grada Lipika namijenjenu potrebama ove velike obitelji u njihovom obiteljskom domu u Omanovačkoj ulici u Šeovici primili su otac Ilija i majka  Ankica. Novorođena Laura je osmo dijete u ovoj mnogočlanoj obitelji, a uz nju Ilija i Ankica imaju još sedam kćeri – Ivonu, Antoniju, Anu, Sandru, Josipu, Luciju i Mariju. Najstarija kćer ima dvadeset godina i već je zaposlena, dok ostale pohađaju osnovnu, odnosno srednju školu. Za vrijeme našeg posjeta s njima su bile Lucija i Marija koje nisu krile sreću što su dobile još jednu sestricu.

Foto: Compas.hr
Foto: Compas.hr

- Obitelji Grgić danas sam u ime Grada Lipika uručio 8 tisuća kuna za njihovo osmo dijete, za malu prekrasnu djevojčicu Lauru. Kao gradonačelnik čestitam im u ime svih naših sugrađana i zahvalan sam što su smogli snage i hrabrosti ići na osmo dijete. Čestitam im i na tome što preuzimaju odgovornost za odgoj i obrazovanje naše budućnosti te djeci i njihovim roditeljima želim svako dobro - istaknuo je ovom prigodom gradonačelnik  Vinko Kasana.

- Nastojimo u svim situacijama pomoći onima kojima je to potrebno i zato im poručujem kako će Grad uvijek biti uz njih, te da, ako se nađu u kakvim poteškoćama, da se bez ustručavanja obrate za pomoć - rekao je gradonačelnik Kasana.

Pronatalitetne mjere

Ovim putem je gradonačelnik podsjetio na to da Grad Lipik u sklopu pronatalitetnih mjera izdvaja naknade za novorođenu djecu (za prvo dijete 1.000 kn, drugo dijete 2.000 kn, treće dijete 3.000 kn itd), a svaka novorođena beba prilikom podnošenja zahtjeva za jednokratnu pomoć dobiva deset paketa pelena i poklon s odjevnim predmetima.

Osim poklona, koje je uručio u ime Grada Lipika, ovom je prigodom gradonačelnik Kasana obitelji Grgić  uručio i financijsku pomoć u iznosu od 500 eura koju su im namijenili umirovljeni časnici Terezijanske vojne akademije u Wiener Neustadtu, koji su predvođeni velikim prijateljem Lipika Peterom Logarom proteklog vikenda boravili u našem gradu.

Foto: Compas.hr
Foto: Compas.hr

Osim što godinama omogućuju opremanje lokalnih dobrovoljnih vatrogasnih društava kroz donacije mnogobrojnih i raznovrsnih vatrogasnih vozila, vatrogasne opreme i zaštitne opreme za vatrogasce, za što je uvelike zaslužan gospodin Logar, prijatelji iz Austrije i ovom su prigodom pokazali veliko srce izrazivši želju da pomognu potrebitima.

Nakon formalnog uručenja novčane pomoći, obitelj Grgić je izrazila veliku zahvalu, pri čemu smo mogli čuti sve o organizaciji života i izazovima koje život u mnogočlanoj obitelji iziskuje.

- Lijepo nam je, izazova je puno, ali uspijevamo - istaknuo je, između ostalog otac Ilija koji radi kao sezonski radnik u lipičkoj Šumariji, a bavi se i poljoprivredom, tako da ova mnogobrojna obitelj ne oskudijeva ni u čemu, piše Compas.hr.