Fotografija: Župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs/Foto: Deni Marčinković
Župan Bjelovarsko-bilogorske županije Damir Bajs/Foto: Deni Marčinković

Od ponedjeljka sve srednje škole u županiji prelaze na online nastavu

Prema riječima župana Bajsa od ukupno 12.537 učenika svih osnovnih i srednjih škola, trenutno je na korona virus pozitivno njih 46 te 28 zaposlenika školaIako se kao županija nalazimo pri dnu ljestvice po broju zaraženih učenika u Republici Hrvatskoj, od ponedjeljka će sve srednje škole na području Bjelovarsko-bilogorske županije prijeći na online model nastave. 

Ovu odluku predstavili su u srijedu na konferenciji za novinare župan Damir Bajs te voditeljice županijskih stručnih vijeća ravnatelja srednjih i osnovnih škola, Nataša Vibiral i Ivana Hanić. 

- Nakon konzultacija s našim epidemiolozima odlučili smo prihvatiti prijedlog Vlade te ćemo Stožeru civilne zaštite Bjelovarsko-bilogorske županije predložiti da sve srednje škole na području županije od 14. prosinca do 18. siječnja nastavu održavaju po modelu C, odnosno online - rekao je župan Damir Bajs i dodao da trenutno nema potrebe da se isti način održavanja nastave primjenjuje za osnovne škole. 

Drugim riječima, oko 4200 učenika u 13 srednjih škola, koje djeluju na području naše županije, u svoje školske klupe neće se vratiti minimalno do početka drugog polugodišta. Prema riječima župana Bajsa od ukupno 12.537 učenika svih osnovnih i srednjih škola, trenutno je na korona virus pozitivno njih 46, ali i 28 zaposlenika škola. Također, online nastava već se provodi u 143 razreda, koje pohađa više od 3700 učenika. 

Voditeljica Županijskog stručnog vijeća ravnatelja srednjih škola Nataša Vibiral poručila je da su sve srednje škole, kao i nastavnici koji u njima rade, spremni za ovaj oblik nastave. 

- Nadam se da će se epidemiološka situacija popraviti početkom drugog polugodišta te da ćemo tada nastavu moći normalno provoditi u razredima, dodala je Vibiral. Da je situacija u osnovnim školama trenutno relativno dobra potvrdila je voditeljica Županijskog stručnog vijeća ravnatelja osnovnih škola Ivana Hanić. 

- Na području županije djeluje 21 osnovna škola i za sada sve vrlo dobro funkcioniraju. Određeni broj razreda nalazi se trenutno u izolaciji, ali nema potrebe da svi prelaze na online oblik. Ako se situacija promjeni, naše škole, kao i učenici, opremljeni su za online oblik nastave - zaključila je Hanić.

Od 23. prosinca do 18. siječnja trajat će praznici, a model nastave u drugom polugodištu ovisit će o epidemiološkoj situaciji.