Fotografija: Daruvarske toplice poznate su diljem Hrvatske po svojim terapijama/Foto: Daruvarske toplice
Galerija
Daruvarske toplice poznate su diljem Hrvatske po svojim terapijama/Foto: Daruvarske toplice

Daruvarske toplice će do kraja mjeseca dobiti novu dvoranu za fizikalne terapije

Najveća korist ovog projekta je povećanje kvalitete naše usluge. Prvenstveno tu mislim na prostor za individualni pristup pacijentima, jer za to da sada nismo imali veliki kapacitet, kaže Ratko VukovićDaruvarske toplice uskoro dobivaju novi prostor za provođenje fizikalnih terapija.

Točnije, do kraja veljače u potkrovlju ove ustanove će se na nešto više od 100 četvornih metara, urediti nova dvorana za grupne vježbe, dok će se postojeća prenamijeniti za individualne vježbe, uz individualan pristup pacijentima.

Novim projektom podići će se kvaliteta usluge/ Foto: Daruvarske toplice
Novim projektom podići će se kvaliteta usluge/ Foto: Daruvarske toplice

- Najveća korist ovog projekta je povećanje kvalitete naše usluge. Prvenstveno tu mislim na prostor za individualni pristup pacijentima, jer za to da sada nismo imali veliki kapacitet. Što se pak broja fizioterapeuta tiče, nećemo imati nikakvih problema, unatoč proširenju prostora, naglasio je ravnatelj Daruvarskih toplica, Ratko Vuković.

Bolja organizacija rada

Također, uredit će se i prostor za individualne privatne terapije, odnosno provođenje miofacijalne i InterX terapije.

- Ove promjene uvelike će olakšati organizaciju rada i omogućiti prijam većeg broja korisnika usluga, uz istovremeno zadovoljavanje epidemioloških uvjeta, dodao je prvi čovjek Daruvarskih toplica.

Zgrada terapija u Daruvarskim toplicama/ Foto: Daruvarske toplice
Zgrada terapija u Daruvarskim toplicama/ Foto: Daruvarske toplice

Sukladno terminskom planu završeni su radovi u pretprostoru garderobe bazena, a na 90 četvornih metara postavljene su nove protuklizne pločice, čime se dodatno povećala sigurnost pacijenata.

Stalna ulaganja

- Daruvarske toplice, perjanica zdravstvenog turizma zajedno s osnivačem, Bjelovarsko-bilogorskom županijom, stalnim ulaganjima nastoje podići kvalitetu usluge i povećati konkurentnost kako bi zadržali poziciju regionalnog tržišnog lidera zdravstvenog turizma, zaključio je Ratko Vuković. 

Ratko Vuković, ravnatelj Daruvarskih toplica/Foto: MojPortal.hr
Ratko Vuković, ravnatelj Daruvarskih toplica/Foto: MojPortal.hr

Ukupna vrijednost radova je 624.708,13 kuna (s PDV-om), od koji Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije sufinancira iznos od 350.000 kuna, dok će ostatak osigurati Bjelovarsko-bilogorska županija, koja je ujedno i nositelj projekta.