Fotografija: Načelnik Općine Sirač Igor Supan/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr
Galerija
Načelnik Općine Sirač Igor Supan/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr

Navala na mjeru poljoprivredne potpore u Siraču: U 24 sata stigli zahtjevi vrijedni 25.000 €

"S obzirom da u sklopu javnog poziva imamo još 15-ak drugih mjera, ovu smo odlučili zatvoriti kako bi nešto novca ostalo i za druge", otkriva sirački načelnik Igor SupanNakon što je bio aktivan samo jedan dan, Općina Sirač djelomično je obustavila javni poziv za potpore poljoprivredi, konkretno mjeru namijenjenu nabavi poljoprivredne mehanizacije i opreme. Javni poziv je raspisan 10. lipnja, a obustavljen dan kasnije u 14:15 sati, izvijestili su iz Općine.

Najpopularnija mjera

- Javni poziv ukupno je vrijedan 35 tisuća eura, a samo za spomenutu mjeru pristiglo je više zahtjeva u vrijednosti od oko 25 tisuća eura. S obzirom da u sklopu javnog poziva imamo još 15-ak drugih mjera, ovu smo odlučili zatvoriti kako bi nešto novca ostalo i za druge – otkriva sirački načelnik Igor Supan, dodajući kako je ista mjera i lani bila najpopularnija.

Supan priznaje kako bi volio da ove godine pristigne i koja prijava za nabavu sadnica šljiva, koju Općina financira u 100-postotonom iznosu te za sufinanciranje markice za proizvodnju rakije, za što subvencija iznosi 50 posto. Riječ je o kulturi i proizvodu po kojem je Sirač nadaleko poznat, a proizvođača je, na žalost, sve manje.

U Općini se nadaju da i kojoj prijavi vezanoj uz nabavu sadnica šljiva/Foto: Martina Čapo
U Općini se nadaju da i kojoj prijavi vezanoj uz nabavu sadnica šljiva/Foto: Martina Čapo

- Ima dosta ljudi koji uzgajaju šljive i peku rakiju za vlastite potrebe, no voljeli bismo da netko to pretvori u posao i baš zbog toga smo i ponudili ovakve mjere – ističe načelnik Supan.

Svi zainteresirani za sve mjere, osim spomenute za nabavu mehanizacije, mogu se i dalje javiti na javni poziv koji će biti otvoren do kraja godine ili iskorištenje sredstava.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku TikToku!