Fotografija: U prošloj fazi projekta također je bilo zaposleno 17 žena/ Foto: D. Kirin
Galerija
U prošloj fazi projekta također je bilo zaposleno 17 žena/ Foto: D. Kirin

Nastavak projekta Zaželi u Čazmi: "Želimo osigurati posao za 17 žena i brinuti za 102 korisnika"

Od brige za korisnike u smislu održavanja kućanstva i dostavljanja namirnica, važnije je druženje s korisnicima, ljudima koji većinom žive sami i ne kontaktiraju puno s drugima, kaže PirakGradskog društvo Crvenog križa Čazma, u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Centrom za socijalnu skrb Čazma i Gradom Čazma prijavilo je projekt "Zaželi Uključi se III". 

Kako kažu iz Grada, cilj projekta je, kao i u prve dvije faze, omogućiti zapošljavanje žena pripadnica ranjivih skupina na području Čazme.

Konkurentnost na tržištu

Također, projektom se želi povećati zapošljivost i konkurentnost na tržištu rada teže zapošljivih žena i žena s nižom razinom obrazovanja slabije razvijenog ruralnog područja i povećati kvalitetu života i socijalnu uključenost starijih i osoba i/ili nemoćnih osoba.

Logo projekta/ Foto: Grad Čazma
Logo projekta/ Foto: Grad Čazma

Kroz projekt će biti zaposleno 17 žena koje će pružati usluge za najmanje 102 krajnja korisnika.

Ljudska komponenta

Vrijednost treće faze ovog socijalno usmjerenog projekta, čija je druga faza upravo završila, iznosi 840.480 kuna.

- Od brige za korisnike u smislu održavanja kućanstva i dostavljanja namirnica, važnija je ljudska komponenta, odnosno druženje s korisnicima, ljudima koji većinom žive sami i ne kontaktiraju puno s drugima. Iz tog razloga, kao i iz razloga što na ovaj način omogućujemo zapošljavanje i edukaciju teško zapošljivih žena, smatram i nadam se da će se ovaj projekt nastaviti i dalje, poručio rekao je gradonačelnik Čazme Dinko Pirak.

Dinko Pirak, gradonačelnik Čazme/Foto: Dijana Puhalo
Dinko Pirak, gradonačelnik Čazme/Foto: Dijana Puhalo