Fotografija: Rekonstrukcija i dogradnja kulturnog centra vrijedna je gotovo 6 milijuna kuna/ Foto: Grad Čazma
Galerija
Rekonstrukcija i dogradnja kulturnog centra vrijedna je gotovo 6 milijuna kuna/ Foto: Grad Čazma

Čazmi odobreno skoro 6 milijuna kuna za rekonstrukciju i dogradnju Kulturnog centra

Ovaj projekt ne rješava samo pitanje obnove objekta, već komunikacijski povezuje središnje dijelove grada, a samom centru daje novu funkciju, kaže gradonačelnik Čazme Dinko Pirak- Projekt “Rekonstrukcija i dogradnja – Kulturni centar”, vrijedan 5,8 milijuna kuna pozitivno je ocijenjen te je ostvario pravo na cjelokupan iznos sredstava, izvijestili su iz Grada Čazme.

Projekt je dobio stopostotno financiranje/ Foto: Grad Čazma
Projekt je dobio stopostotno financiranje/ Foto: Grad Čazma

Kako kažu, projekt koji je pripremila JU Razvojna agencija Čazma, realizirat će se putem mjere 07 „Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima“, Programa Ruralnog razvoja za razdoblje 2014.-2020. godine. 

Višestruka namjena

Riječ je rekonstrukciji i dogradnji zgrade koja se nalazi u središtu Čazme, čime će se revitalizirati kulturna jezgra grada, a jednako tako omogućiti i kvalitetnije provođenje slobodnog vremena. Kulturni centar tako bi trebao postati mjesto gdje će se održavati manifestacije, tribine, edukacije, radionice, konferencije, izložbe, nastupi KUD-ova i udruga, vjenčanja i mnoge druge priredbe, a važna je i činjenica da će se stvoriti prilika za nova radna mjesta.

Zgrada pored već je uređena projektom Čazma Natura/ Foto: Grad Čazma
Zgrada pored već je uređena projektom Čazma Natura/ Foto: Grad Čazma

- Zgrada pored već je uređena u sklopu projekta Čazma Natura. Ovaj projekt ne rješava samo pitanje obnove objekta, već komunikacijski povezuje središnje dijelove grada, a samom centru daje novu funkciju, zaključio je gradonačelnik Čazme Dinko Pirak.