Fotografija: JVP Grada Čazma/ Foto: D. Kirin
JVP Grada Čazma/ Foto: D. Kirin

Čazmanski vatrogasci dobili 400.000 kuna za obnovu opreme uništene u intervencijama nakon potresa

Odradili smo više od 100 intervencija uklanjanja raznih konstrukcija, dimnjaka, građevinskih elemenata, saniranja krovišta i ostalih intervencija na koje smo bili upućeni, kaže zapovjednik Tihomir BrnjanecJavna vatrogasna postrojba grada Čazme iz Fonda solidarnosti EU ostvarila je sredstva u iznosu od 393 896 kuna za nabavku nove opreme. Konkretnije, novu opremu koristit će za provedbu vatrogasne djelatnosti, budući da im je postojeća istrošena i uništena prilikom intervencija u Sisku nakon potresa.

Podsjetimo, 29. prosinca 2020. godine područje Banovine pogodio je snažan potres koji je prouzročio velike štete na širem području gradova Siska i Petrinje. Sukladno zapovijedi nadležnih zapovjednika, Javna vatrogasna postrojba grada Čazme je odmah krenula na dislokaciju u grad Sisak.

Više od 100 intervencija

– U tom periodu odradili smo više od 100 intervencija uklanjanja raznih konstrukcija, građevinskih elemenata, uklanjanja dimnjaka, saniranja krovišta i ostalih intervencija na koje smo bili upućeni, rekao je zapovjednik JVP grada Čazme, Tihomir Brnjanec.

Inače, projekt nabavke nove opreme pripremila je JU Razvojna agencija Čazma, a JVP ga je prijavila na natječaj MUP-a, putem Poziva na dodjelu bespovratnih financijskih sredstava „Financiranje službi spašavanja za potrebe stanovništva nastalih kao posljedica serije potresa i to na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije, Karlovačke županije, Varaždinske županije, Međimurske županije, Brodsko-posavske županije, Koprivničko-križevačke županije i Bjelovarsko-bilogorske županije.