Fotografija: Predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine PSŽ-a izrazio je žaljenje zbog napada pojedinca/Foto: MojPortal.hr/Facebook
Predsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine PSŽ-a izrazio je žaljenje zbog napada pojedinca/Foto: MojPortal.hr/Facebook

"Suludi čin pojedinca ne smije ugroziti dobre međunacionalne odnose u Pakracu"

"Nadamo se da će se ozlijeđeni radnici brzo oporaviti. Imamo jako dobru suradnju s HEP-om u pogledu reelektrifikacije preostalih sela bez električne energije, te je stoga naša žalost još veća"Povodom suludog čina bacanja bombe na djelatnike HEP-a u Pakracu, Vijeće srpske nacionalne manjine Požeško-slavonske županije poslalo je priopćenje u kojem osuđuje krvavi čin. Prenosimo ga u cjelosti: 

"U ime Vijeća srpske nacionalne manjine Požeško-slavonske županije, u svoje osobno ime, ali i kao zamjenik gradonačelnice Grada Pakraca izabran ispred srpske manjine izražavamo najoštriju osudu današnjeg suludog čina pojedinca koji je iz samo njemu poznatih razloga teško ranio dvojicu radnika HEP-a koji su samo radili svoj posao. Ovim činom pojedinca, koji je pripadnik srpske zajednice, ne želimo da se ugroze dobri međunacionalni odnosi među stanovništvom Pakraca znajući činjenicu teškog stradanja ovoga grada tokom ratnih dešavanja. 

Izražavamo nadu da ovaj suludi čin pojedinca neće ugroziti dosadašnji suživot na ovom području i nivo suradnje u gradu, županiji i državi jer zajednica ne može nositi odgovornost za ovaj tragičan događaj.

Nadamo se da će ozlijeđeni radnici biti dobro i da će se brzo oporaviti. Ističemo jako dobro suradnju koju imamo sa HEP-om u pogledu reelektrifikacije preostalih sela bez električne energije, te je stoga naša žal još veća", stoji u priopćenju kojeg potpisuje predsjednik Vijeća Nikola Ivanović.