Fotografija: Dan Hrvatskog lovačkog saveza u Podgariću/ Foto: BBŽ
Galerija
Dan Hrvatskog lovačkog saveza u Podgariću/ Foto: BBŽ

Ministrica Vučković i župan Marušić podržali lovce: "Vila Garić postaje lovački kamp za mlade"

Ovaj prostor čeka obnova u skladu s programima koje sufinancira i podržava Vlada RH, a Ministarstvo će nastojati biti još bolja podrška, poručila je u Podgariću ministrica Marija VučkovićMinistrica poljoprivrede Marija Vučković i bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić sudjelovali su u Podgariću na proslavi Dana Hrvatskog lovačkog saveza i 97. obljetnice njegovog neprekinutog rada.

Tom prigodom predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza Ivica Budor najavio je da u 2023. godini po prvi put planiraju organizirati edukacije za mlađe naraštaje i školu u prirodi uz osnivanje lovačkog kampa za mlade upravo u Podgariću, u Vili Garić, javlja BBŽ.

Vila Garić iduće godine postaje kamp za mlade lovce/ Foto: BBŽ
Vila Garić iduće godine postaje kamp za mlade lovce/ Foto: BBŽ

- Hrvatski lovački savez ima preko 67.000 članova. Brine nas što je više od 60 posto članstva starije od 65 godina. Smatramo da ćemo organizacijom kampa i edukacija privući više mladih. Planiramo se javiti na natječaj Ministarstva turizma putem kojeg bismo Vilu Garić obnovili i povećali broj smještajnih kapaciteta - kazao je Budor.

Dobra suradnja s lovcima

Župan Marko Marušić istaknuo je da Bjelovarsko-bilogorska županija ima iznimno dobru suradnju sa županijskim Lovačkim savezom te podsjetio na mjere kojima se potiče razvoj lovstva.

Lovci su proslavili i 97 godina neprekinutog rada/ Foto: BBŽ
Lovci su proslavili i 97 godina neprekinutog rada/ Foto: BBŽ

- Lovstvo je važna gospodarska grana na području naše županije koja ima puno potencijala za razvoj. Lovci su ti koji se brinu o divljači i održivom upravljanju prirodnim resursima, a koliko je to važno mislim da ne treba posebno naglašavati. Pomoć lovačkim društvima i udrugama nezaobilazna je stavka i u županijskom proračunu. Prošle godine isplatili smo oko 580 tisuća kuna subvencija i pozitivno riješili 138 zaprimljenih zahtjeva – istaknuo je župan koji se nada dobrom odazivu lovačkih društava na javni poziv za ovu godinu koji je u tijeku, a u kojem se planira otprilike isti iznos za razvoj i unaprjeđenje lovstva.

Župan Marko Marušić/ Foto: BBŽ
Župan Marko Marušić/ Foto: BBŽ

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković zadovoljna je suradnjom između resornog ministarstva i Hrvatskog lovačkog saveza. Kazala je kako je najvažnije zadržati zajedništvo u realizaciji novih projekata.

Još veća podrška

- Drago mi je danas biti ovdje s vama u prostoru kojeg čeka obnova u skladu s programima koje sufinancira i podržava Vlada RH. Čestitam vam na svemu što činite i na skoro 100 godina djelovanja vašeg saveza. Ministarstvo će u idućem razdoblju nastojati biti još bolja podrška vašem radu i naporima kako bi se vaša uloga i uloga hrvatskog lovstva prepoznala i u potpunosti doživjela u hrvatskom društvu - poručila je Vučković, prenosi BBŽ.

Ministrica Vučković najavila je još bolju podršku Ministarstva/ Foto: BBŽ
Ministrica Vučković najavila je još bolju podršku Ministarstva/ Foto: BBŽ

Kao i svake godine uručena su odlikovanja Hrvatskog lovačkog saveza „Sveti Hubert“, za zasluge u lovstvu.

Dobijete informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!