Fotografija: Župan se okušao u lovačkom streljaštvu/Foto: BBŽ
Galerija
Župan se okušao u lovačkom streljaštvu/Foto: BBŽ

Župan Marušić nedjelju proveo s lovcima: "Kupili smo opremu kakve dosad nije bilo u BBŽ-u"

Lovno streljaštvo je sastavni dio lovnih aktivnosti. Lovačke i lovno streljačke udruge natječu se kroz Županijsku ligu i na državnom natjecanju i stoga će Županija pomoći uređenje još dvije streljane, obećao je MarušićROVIŠĆE - Župan Marko Marušić i pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu Zlatko Pavičić u Predavcu su sudjelovali na otvorenju novoizgrađene streljane opremljene uređajem za izbacivanje meta, prve takve vrste u BBŽ, javljaju iz BBŽ-a.

Novootvorenu streljanu u Predavcu obišao je župan Marušić/Foto: BBŽ
Novootvorenu streljanu u Predavcu obišao je župan Marušić/Foto: BBŽ
U planu je opremanje još dvije takve streljane u BBŽ-u/Foto: BBŽ
U planu je opremanje još dvije takve streljane u BBŽ-u/Foto: BBŽ

-Bjelovarsko-bilogorska županija zajedno sa županijskim lovačkim savezom već niz godina pokušava unaprijediti lovno streljaštvo, ali u tim namjerama glavni problem bila je nedostatna tehnološka opremljenost lovačkih ili civilnih streljana. Zbog toga su organizatori natjecanja u lovnom streljaštvu jedan dio natjecanja bili primorani organizirati na prostoru drugih županija koje posjeduju potrebnu infrastrukturu, no sada više za to neće biti potrebe jer nabavljen je stroj za „Lovački Parcours“ vrijedan 184 tisuće kuna od kojih je Županija izdvojila 50 posto – istaknuo je župan Marušić.

Potpora Županije

Županija će u ovoj godini razvoju lovstva pomoći s gotovo 600.000 kuna. Podsjetimo, na provedenom javnom pozivu odobreno je 138 zahtjeva za 45 lovoovlaštenika, a najviše za stimulaciju odstrjela predatora, prevenciju i liječenje srneće i jelenske divljači od velikog američkog metilja te za nabavu sredstava za zaštitu usjeva u poljoprivredi.

U društvu s lovcima u Predavcu/Foto: BBŽ
U društvu s lovcima u Predavcu/Foto: BBŽ
Župan Marušić nedjelju je proveo s lovcima/Foto: BBŽ
Župan Marušić nedjelju je proveo s lovcima/Foto: BBŽ

Što se pak lovnog streljaštva tiče ono je sastavni dio lovnih aktivnosti i lovstva uopće. Lovačke i lovno streljačke udruge natječu se kroz Županijsku ligu i na državnom natjecanju u organizaciji Hrvatskog lovačkog saveza i stoga će Županija pomoći uređenje još dvije streljane.

-Ugodno nedjeljno druženje s prijateljima lovcima u Predavcu na otvorenju novoizgrađene streljane. U cijeloj našoj županiji do sada nije bilo streljane opremljene uređajem za “lovački parcours”. Zajedničkim snagama realizirali smo kupnju opreme, poručio je župan koji se i sam danas okušao u lovačkom streljaštvu.