Fotografija: Nova škola na sjeveru grada trebala bi biti gotova do 2026./Foto: Martina Čapo
Galerija
Nova škola na sjeveru grada trebala bi biti gotova do 2026./Foto: Martina Čapo

Ministarstvo dalo zeleno svjetlo za izgradnju nove škole u Bjelovaru: "Bit će gotova do 2026."

"Ukoliko sve bude kako planiramo, gradnja škole i dvorane počinje početkom ljeta, najkasnije srpanj ili kolovoz, zaključio je Hrebak i napomenuo kako će cijeli projekt biti financiran sredstvima NPOO-aBJELOVAR – „2026. godine Bjelovar bi trebao imati završenu novu osnovnu školu na sjeveru grada koja će biti podružnica IV. Osnovne škole Bjelovar. Samim time, bit ćemo među rijetkim gradovima u Hrvatskoj u kojima će se nastava u svim školama odvijati u jednoj smjeni“, ovo nam je kazao gradonačelnik Dario Hrebak nakon što je danas u Bjelovar stigla suglasnost iz Ministarstva znanosti i obrazovanja za idejni projekt nove škole.

Izgradnja u ljeti

Naime, Ministarstvo je dalo suglasnost na izgradnju škole koju bi trebalo pohađati 672 učenika, a ista bi trebala imati  školsko-sportsku dvoranu.

- Možemo prionuti projektiranju škole. Mi ćemo u iduća dva mjeseca to i učiniti, a predviđam kako će još mjesec dana biti potrebno za ishođenje građevinske dozvole. Nakon toga idemo projekt prijaviti na Javni poziv Ministarstva. Pretpostavljamo da će biti potrebno oko dva mjeseca da oni obrade svu našu dokumentaciju.

Dario Hrebak/ Foto: Deni Marčinković
Dario Hrebak/ Foto: Deni Marčinković

To znači da bi već na proljeće mogli dobiti zeleno svjetlo da krenemo s izgradnjom. Do početka 2026. školu bismo trebali imati gotovu, optimističan je Hrebak koji napominje da će se projekt u 100 postotnom iznosu financirati iz NPOO-a.

Financiranje

Iako troškovnici nisu gotovi, gradonačelnik očekuje da će trošak izgradnje nove škole i dvorane biti između 15 i 20 milijuna eura.

- Cilj nam je biti što brži, da što prije isprojektiramo školu i staneno u red s ostalima koji također čekaju da im projekti dobiju zeleno svjetlo. Ukoliko sve bude kako planiramo, gradnja počinje početkom ljeta, najkasnije srpanj ili kolovoz, zaključio je Hrebak.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!