Fotografija: Župan je bio fasciniran mostom od špageta/Foto: BBŽ
Galerija
Župan je bio fasciniran mostom od špageta/Foto: BBŽ

Marušić posjetio bjelovarsku Tehničku školu: "Zadivljen sam praktičnim znanjem učenika"

U sklopu Dana škole učenici su na vrlo zanimljiv način približili tehnička zanimanja učenicima osmih razreda, a dojmljiva je, među ostalim, bila demonstracija konstrukcije mostova od špagetaBjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i obrazovanje Andrea Prugovečki Klepac posjetili su bjelovarsku Tehničku školu koja je u povodu Dana škole otvorila svoja vrata svima koji se žele upoznati s tehničkim zanimanjima, piše BBŽ.

Župan je nekada bio učenik Tehničke škole u Bjelovaru/Foto: BBŽ
Župan je nekada bio učenik Tehničke škole u Bjelovaru/Foto: BBŽ
Most od špageta/Foto: BBŽ
Most od špageta/Foto: BBŽ

Kao bivši učenik te škole župan je ostao zadivljen promjenama koje su se u obrazovnom procesu u međuvremenu dogodile te razinom znanja koju su učenici pokazali.

Sve manje krede i ploče

- Sve se manje koristi kreda i ploča. Uglavnom su to sada računala i tehnologija. To znači da škola ide u dobrom smjeru. Veseli podatak da Tehničku školu upisuje sve više djevojaka što je pokazatelj kvalitetnog i kontinuiranog rada profesora i ravnatelja D. Malogorskog – istaknuo je župan Marušić.

Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ

U sklopu Dana škole učenici su na vrlo zanimljiv način približili tehnička zanimanja učenicima osmih razreda, a dojmljiva je, među ostalim, bila demonstracija konstrukcije mostova od špageta od kojih neki mogu izdržati opterećenje i do 100 kilograma, a pripremili su je zajedno s učenicima Graditeljske škole Čakovec, piše BBŽ.