Fotografija: Nagrađeni profesori s gradonačelnikom/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Nagrađeni profesori s gradonačelnikom/ Foto: Deni Marčinković

Hrebak primio najuspješnije bjelovarske učitelje i profesore u prošloj školskoj godini

Bjelovar je prema posljednjim analizama jedan od najboljih gradova u Hrvatskoj po ulaganju u obrazovanje, a činjenica da imamo i izuzetno kvalitetne učitelje, dodatan je vjetar u leđa, kaže HrebakU bjelovarskim školama radi čak devet učitelja i profesora koji su se našli među 511 najuspješnijih u Hrvatskoj u području obrazovanja za proteklu školsku godinu. Sukladno tome, bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak primio je nagrađene učitelje prvenstveno kako bi im čestitao na velikom priznanju, a ujedno je to bila i prilika da porazgovaraju o načinu poboljšanja obrazovnog sustava.

Izuzetno kvalitetni učitelji

- Grad Bjelovar prema posljednjim analizama jedan je od najboljih gradova u Hrvatskoj po ulaganju u obrazovanje, a činjenica da imamo i izuzetno kvalitetne učitelje, što je potvrdilo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja, dodatan je vjetar u leđa da svi zajedno budemo još bolji. Čestitam vam i zahvaljujem se na svemu što ste radili u protekloj školskoj godini, ali i cijeloj vašoj dosadašnjoj karijeri, kazao je, između ostalog Dario Hrebak.

<p>Dario Hrebak/ Foto: Deni Marčinković</p>

Dario Hrebak/ Foto: Deni Marčinković

Tom prilikom gradonačelnik je prisutne upoznao i s planovima gradnje nove škole na sjeveru grada, točnije Područne škole 4. osnovne škole Bjelovar, vrijedne oko 80 milijuna kuna.

Jednosmjenska nastava

- Projekt je gotovo spreman, a pored školske zgrade gradit će se i nova školsko-sportska dvorana. Nadalje, među primarnijim našim zadacima svakako je i uspostava jednosmjenske nastave, što je jedan od nadstandarda koje naš grad definitivno treba, kazao je bjelovarski gradonačelnik.

<p>Čak devet bjelovarskih učitelja našlo se na popisu najboljih u Hrvatskoj/ Foto: Deni Marčinković</p>

Čak devet bjelovarskih učitelja našlo se na popisu najboljih u Hrvatskoj/ Foto: Deni Marčinković

Nakon što su se zahvalili gradonačelniku, nagrađene profesore zanimalo je u kojoj je fazi dogradnja 3. osnovne škole te koje sve uvjete treba ispuniti da bi projekt jednosmjenske nastave i zaživio. Također, na prijemu je dogovoreno i da se Grad uključi u projekt Fond Boža Tvrtković, koji već 31. godinu nagrađuje najuspješnije bjelovarske srednjoškolce i njihove profesore te djelatnike u predškolskim odgojim ustanovama. Kako se moglo čuti, zajednička želja je u ovu hvalevrijednu priču uključiti i učenike i profesore osnovnih škola.

<p>Učitelji su izrazili zadovoljstvo što ih je gradonačelnik primio/ Foto: Deni Marčinković</p>

Učitelji su izrazili zadovoljstvo što ih je gradonačelnik primio/ Foto: Deni Marčinković

Za kraj, donosimo i popis nagrađenih bjelovarskih učitelja:

1. Helena Gustović Ljubić - 1. O.Š.

2. Nataša Ljubić Klemše - 1. O.Š.

3. Zdenka Brebrić - 1. O.Š.

4. Nataša Brekalo - 3. O.Š.

5. Suzana Turković - 3. O.Š.

6. Sandra Hermanović -  Tehnička škola Bjelovar

7. Biljana Ilkoski - Ekonomska i Birotehnička škola Bjelovar

8. Dario Malogorski - Tehnička škola Bjelovar

9. Ornela Malogorski - Komercijalna i trgovačka škola Bjelovar