Fotografija: Marko Marušić/Foto: BBŽ
Galerija
Marko Marušić/Foto: BBŽ

Marušić na rođendanu Općine Rovišće: "Ovdje smo kroz projekte u školstvo uložili 2,7 milijuna €"

Župan je naglasio kako su završili energetsku obnovu OŠ Rovišće, rekonstrukciju sportske dvorane i školske kuhinje u vrijednosti 2,7 milijuna euraOpćina Rovišće proslavila je 30 godina postojanja. Svečanoj sjednici Općinskog vijeća prisustvovao je i župan Marko Marušić koji je ujedno bio i izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića. Zahvalnost hrvatskim braniteljima na stvaranju hrvatske države te važnost suradnje i partnerskog odnosa s općinama i gradovima bile su neke od najvažnijih županovih poruka koji je tom prigodom podsjetio i na projekte kojima je županija pomogla razvoju tog područja, javlja BBŽ.

Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ

- Završili smo energetsku obnovu OŠ Rovišće, rekonstrukciju sportske dvorane i školske kuhinje. Ukupna vrijednost radova je 2,7 milijuna eura. Da bismo zatvorili financijsku konstrukciju, Bjelovarsko-bilogorska županija osigurala je oko 500 tisuća eura vlastitih sredstava – kazao je župan dodajući da tu nije kraj ulaganjima u školstvo. Naime, u ovoj godini u planu je izrada novih stepenica u Područnoj školi Podgorci te zamjena grijanja, kako bi peći na drva konačno otišle u povijest. Ulagalo se i u obnovu cesta.

Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ

- Naravno tu je i cesta u Podgorcima. Ovih dana završavaju se radovi na kilometar dugoj dionici. Preostala dva kilometra te ceste dovršit ćemo iduće godine - istaknuo je Marušić te čestitao načelniku i njegovom timu na uspješno provedenim projektima.

A da ih je bilo dosta potvrdio je načelnik općine Rovišće Slavko Prišćan koji dužnost načelnika obnaša od 2006. godine. Među ostalim je istaknuo općinske poticaje mladim obiteljima, školarcima, studentima. Zahvalio je županu na dobroj suradnji.

Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ

Proslavi je prisustvovao i predsjednik Hrvatskog sabora, Bjelovarčanin Gordan Jandroković koji je proglašen počasnim građaninom općine Rovišće.

Prije svečane sjednice Općinskog vijeća župan je odao počast poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima. Kod spomenika u općinskom središtu položio je vijenac i zapalio svijeću, javlja BBŽ.

Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ