Fotografija: Za manifestacije je osigurano 45.000 eura/Foto: BBŽ
Galerija
Za manifestacije je osigurano 45.000 eura/Foto: BBŽ

Potpore za manifestacije: "Najviše novca dobio daruvarski Vinodar i Rockabilly festival"

Direktorica TZ Daruvar - Papuk, Ivana Plažanin Vuković istaknula je da im dobiven novac pomaže kako bi svaka manifestacija bila još bolja, kvalitetnija i sadržajnijaVELIKI GRĐEVAC – Bjelovarsko – bilogorski župan Marko Marušić potpisao je danas ugovore s prijaviteljima koji su prošli na Javnom pozivu za dodjelu potpora regionalnim i lokalnim događajima s područja BBŽ-a u 2023. godini. Naime, Županija i Turistička zajednica BBŽ-a zajednički su osigurale 45.000 eura za manifestacije, što je više nego u prošloj godini. Potpisivanje je upriličeno u Kulturnom centru Mato Lovrak u Velikom Grđevcu.

Daruvaru najviše sredstava

-Nastavljamo podupirati manifestacije koje pridonose prepoznatljivosti BBŽ-a i motiv su dolaska gostiju u naše gradove i općine. Zajedno s Turističkom zajednicom Bjelovarsko-bilogorske županije osigurali smo 45.000 eura, odobrene su 34 potpore što je više nego lani kada ih je bilo 26. Organizatorima želim puno uspjeha u pripremi događaja i da nas sve zajedno posluži lijepo vrijeme, poručio je župan Marko Marušić.

Foto: BBŽ
Foto: BBŽ

-Poduprijet ćemo manifestacije u 13 općina i gradova na području naše županije. Pojedinačno najviše bodova, a samim time i najveću potporu ostvario je Vinodar, festival vina u Daruvaru. Zatim Rockabilly festival u Daruvaru. Na području Bjelovara to su Terezijana i BOK fest, u Čazmi Ljeto na biobazenu i tako dalje, pobrojio je neke od manifestacija župan Marušić.

Direktorica TZ Daruvar - Papuk, Ivana Plažanin Vuković istaknula je kako im dobiven novac pomaže kako bi svaka manifestacija bila još bolja, kvalitetnija i sadržajnija.

Manifestacije kao ključni faktor

-Trudimo se osigurati što više sadržaja i na taj način privući i nove posjetitelje, a naravno zadovoljiti i domaće goste. Hvala još jednom Županiji i TZ BBŽ na potpori, istaknula je Plažanin Vuković.

Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ

Načelnik Općine Veliki Grđevac Tomislav Pavlečić istaknuo je kako im ove potpore svima puno znače.

-Mi imamo manifestaciju Lovrakovi dani kulture koja se održava 36 godina za redom i ova pomoć će svakako dobro doći, poručio je Pavlečić.

Direktor Turističke zajednice BBŽ-a Marcel Medak naglasio je kako su manifestacije jedan od ključnih motiva dolazaka turista na područje županije tako da bi ove aktivnosti trebale rezultirati povećanim interesom.

Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!