Fotografija: Bujica je iznenadila ljude u Vinogradima/Foto: čitatelj
Galerija
Bujica je iznenadila ljude u Vinogradima/Foto: čitatelj

VIDEO Bujica nastala zbog puknuća cijevi uzrokovala je štetu u Daruvarskim vinogradima

Kvarovi i puknuća se događaju. Glavno da se ona saniraju. Evo, danas je već pet kamiona šljunka došlo na naš predio, zaključio je ovu neobičnu zgodu Saša Pervan.
DARUVAR – Neplanirano, obilno „navodnjavanje“ dogodilo se sinoć u vikend naselju Daruvarski vinogradi. Naime, mirnu ljetnu večer dijelu vikendaša pokvarilo je, kako su nam potvrdili jutros u Darkomu, puknuće cijevi stare više od 50 godina. Taj nenadani kvar uzrokovao je otjecanje obilne količine vode koja je najviše štete prouzročila Saši Pervanu koji je u svoju vikendicu došao u četvrtak. I to kako bi se odmorio. Taj odmor nanadano je prekinut u nedjelju kasno navečer. 

<p>Obilna voda koja je otjecala nosila je pred sobom sav šljunak iz Pervanovog dvorišta/Foto: Saša Pervan</p>

Obilna voda koja je otjecala nosila je pred sobom sav šljunak iz Pervanovog dvorišta/Foto: Saša Pervan

-Sjedili smo na terasi kada se odjednom počeo širiti neobičan zvuk, neko šuštanje. Najprije smo pomislili da je riječ o biciklistima koji voze po šodranoj cesti, no kada se obilna voda počela slijevati u naše dvorište i kada su dotrčali i drugi susjedi, shvatili smo da je nešto sasvim drugo u pitanju. Voda se slijevala u ogromnim količinama tako da je nosila pred sobom sav šoder i šljunak iza čega su ostale rupe. Bujica je isprala sav šljunak pa su se jasno vidjeli temelji moje vikendice – priča nam Saša koji je odmah alarmirao predsjednika mjesnog odbora Marija Cantonija koji je potom o nemilom događaju obavijestio djelatnike Darkoma. 

U svemu tome, pozitivno je što su se dežurni djelatnici žurno odazvali, a voda je prestala teći oko 22 sata.

-Svi smo bili u čudu, pitao me susjed u šali kako to da kod mene pada kiša, a kod njega je sve suho. Dobili smo besplatno navodnjavanje zemljišta, makar je iza toga ostala obilna šteta – iskren je Saša koji je veoma zadovoljan ažurnošću i odazivom djelatnika Darkoma. Potvrdio nam je kako od jutra kamionima dovoze šljunak i saniraju nastalu štetu.

-Kvarovi i puknuća se događaju. Glavno da se ona saniraju, ne treba od toga raditi probleme. Evo, danas je već pet kamiona šljunka došlo na naš predio – zaključio je ovu neobičnu zgodu Pervan.

<p>Više od pet kamiona šljunka doveženo je na predio Daruvarskih vinograda/ Foto: Saša Pervan</p>

Više od pet kamiona šljunka doveženo je na predio Daruvarskih vinograda/ Foto: Saša Pervan

Mario Cantoni, predsjednik MO Daruvarrski vinogradi kazao je kako je sreća da je kvar odmah uočen jer da je tolika količina vode otjecala još sat vremena, lako se moglo dogoditi da cijeli Daruvar ostane bez vode.

-Odmah sam zvao Vladimira Lukačina iz Darkoma koji je poslao djelatnike u izvidnicu i potom u sanaciju kvara. I sami su bili u čudu što je pukla glavna cijev, odnosno vod koji snabdijava bazene, jer to ije baš uobičajeno - kazao nam je Cantoni i potvrdio kako će bagerima danas biti sanirana šteta i u dvorištu Saše Pervana.

Razgovarali smo i s direktorom Darkom vodoopskrbe i odvodnje, Vladimirom Lukačinom koji nam je rekao da je u nedjelju malo prije 20 sati pukla cijev stara 50 godina, odnosno spojni cjevovod s vodospreme Vinogradi na vodospremu Daruvar.

- Radovi na popravku su u tijeku, a normalizacija se očekuje danas poslije podne. Na tom cjevovodu nema priključaka tako da nitko nije ostao bez vode i sve funkcionira. Obišao sam teren, ali nikoga jutros od tamošnjih mještana nije bilo. S obzirom da je riječ o dosta velikom profilu cijevi, onda je i velika količina vode istekla van. Nitko nam se od ljudi još nije javio, mreža je osigurana, a sve se nezgode u slučaju lomova pokrivaju, što nije problem - kazao je Lukačin.