Fotografija: Novi "pješački prijelaz" osvanuo je u mjestu Škarićevo kod Krapine/Foto: Facebook
Novi "pješački prijelaz" osvanuo je u mjestu Škarićevo kod Krapine/Foto: Facebook

KAKAV MAJSTOR Na cesti nacrtao "zebru" kako bi sigurno mogao doći do svoje njive

Pješački prijelaz preko lokalne ceste u Škarićevu kod Krapine nacrtan je kako bi vlasnik mogao sigurnije od svoje kuće do poljoprivrednog zemljišta na suprotnoj strani cesteNevjerojatan prizor šokirao je mještane u subotu na lokalnoj cesti u mjestu Škarićevo kod Krapine. Naime, "majstor" je sam iscrtao zebru na asfaltu, piše Danica.hr.

Pješački prijelaz preko lokalne ceste u Škarićevu kod Krapine nacrtan je kako bi vlasnik mogao sigurnije od svoje kuće do poljoprivrednog zemljišta na suprotnoj strani ceste. Sezona je proljetnih radova.

Sličan slučaj u Njemačkoj

“U Škarićevo city je popularno sam sebi nacrati zebru na glavnoj cesti prema njivi. Pa eto, mene zanima dal to neki novi zakon da crta zebru ko hoće, da znam, pa da i ja sebi jednu nacrtam ispred kuće”, napisao je autor fotografije na Facebooku.

Inače, sličan slučaj dogodio se nedavno na sjeveru Njemačke u blizini grada Stralsunda gdje su mještani iscrtali zebru na državnoj cesti, i to zbog škole u blizini. Stanovnici već dugo traže da se tamo označi pješački prijelaz, ali vlast ih je odbila.

Zebra je prebojana crnom bojom, a kriminalistička policija pokrenula je istragu zbog sumnje na opasan zahvat kojim se ugrožava sigurnost prometa, piše Danica.hr.