Fotografija: Policija je na mjestu nesreće obavila očevid/Foto: Damir Krajač/CROPIX (ilustracija)
Policija je na mjestu nesreće obavila očevid/Foto: Damir Krajač/CROPIX (ilustracija)

Pijan autom naletio na 90-godišnjeg čovjeka na pješačkom prijelazu

Vozaču je privremeno oduzeta vozačka dozvola, a nakon saslušanja na Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Bjelovaru, određeno mu je zadržavanje od 15 dana u zatvoruMuškarac star 90 godina samo je pukom srećom lakše ozlijeđen u prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 20 sati u ulici Vladimira Nazora u Bjelovaru.

Do nesreće je došlo kada je 42-godišnji muškarac upravljao osobnim autom bjelovarskih registracijskih oznaka ulicom Vladimira Nazora u Bjelovaru.

Pao na kolnik

"Dolaskom u neposrednu blizinu kružnog toka na Trgu Stjepana Radića, nije se pješačkom prijelazu približio sigurnom brzinom tako da ne ugrožava pješake, odnosno nije zaustavio svoje vozilo kako bi propustio pješake koji su već stupili na pješački prijelaz te je prednjim desnim krajem vozila udario u desnu stranu tijela 90-godišnjeg pješaka. Od udara, pješak je prvo pao na poklopac motora osobnog automobila, a nakon toga na kolnik", kažu u PU bjelovarsko-bilogorskoj.

90-godišnji pješak je vozilom hitne medicinske pomoći prevezen na pružanje liječničke pomoći u Opću bolnicu Bjelovar gdje su mu konstatirane lake tjelesne ozljede. 

Oduzeli mu vozačku

Pješak nije bio pod utjecajem alkohola dok je vozaču utvrđena koncentracija od 1,81 g/kg. Uz naredbu o određivanju mjere opreza, vozaču je na osam dana privremeno oduzeta vozačka dozvola.

42-godišnji vozač je uhićen, priveden u prostorije policije te smješten u posebnu prostoriju do privođenja uz optužni prijedlog na nadležni Prekršajni odjel Općinskog suda u Bjelovaru. Tamo mu je danas nakon saslušanja određeno zadržavanje u zatvoru u trajanju od 15 dana.