Fotografija: Očevid je obavila bjelovarska policija/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Očevid je obavila bjelovarska policija/ Foto: Deni Marčinković

FOTO Autom naletio i teško ozlijedio ženu na pješačkom prijelazu u centru Bjelovara

Pješakinja je pala na kolnik te je prevezena vozilom hitne medicinske pomoći u Opću bolnicu Bjelovar na pružanje liječničke pomoći, gdje je zadržana zbog zadobivenih teških tjelesnih ozljeda, kazali su iz policijeU samom centru Bjelovara, točnije na križanju ulica Andrije Kačića Miošića i Josipa Juraja Strossmayera, proteklog petka 51-godišnji vozač automobilom je naletio na 67-godišnju pješakinju na zebri i teško ju ozlijedio, izvijestili su iz bjelovarske policije.

Do nesreće je došlo na križanju Miošićeve i Strossmayerove ulice/ Foto: Deni Marčinković
Do nesreće je došlo na križanju Miošićeve i Strossmayerove ulice/ Foto: Deni Marčinković

- U petak 25. veljače oko 12.55 sati, 51-godišnjak je upravljao osobnim automobilom bjelovarskih registracijskih oznaka Ulicom Andrije Kačića Miošića iz pravca juga u pravcu sjevera. Dolaskom do raskrižja s ulicom Josipa Jurja Strossmayera, nije se približio pješačkom prijelazu sa sigurnosnom brzinom, odnosno tako da može zaustaviti svoje vozilo da bi propustio pješake koji su već stupili na obilježeni pješački prijelaz. Uslijed toga je prednjim desnim dijelom vozila udario u 67-godišnju pješakinju koja je prelazila kolnik preko obilježenog pješačkog prijelaza, kazali su iz PU bjelovarsko-bilogorske. 

Nije bio pijan

Kako kažu, nakon udara, pješakinja je pala na kolnik te je prevezena vozilom hitne medicinske pomoći u Opću bolnicu Bjelovar na pružanje liječničke pomoći gdje je zadržana zbog zadobivenih teških tjelesnih ozljeda.

67-godišnja pješakinja zadobila je teške tjelesne ozlijede/ Foto: Deni Marčinković
67-godišnja pješakinja zadobila je teške tjelesne ozlijede/ Foto: Deni Marčinković

- 51-godišnji vozač i 67-godišnja pješakinja su alkotestirani, a reakcija na alkohol je izostala. Protiv 51-godišnjaka slijedi kaznena prijava nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Bjelovaru zbog počinjena kaznenog djela „Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu“ iz članka 227. Kaznenog zakona, zaključili su iz bjelovarske policije.