Fotografija: Staza će dodatno obogatiti KC Mato Lovrak/ Foto: BBŽ
Galerija
Staza će dodatno obogatiti KC Mato Lovrak/ Foto: BBŽ

Izgrađena poučna staza koja će dodatno obogatiti Kulturni centrar "Mato Lovrak"

BBŽ intenzivno radi na projektima koji bi razvili turizam županije. U tijeku je izrada idejnog projekta uređenja Kukavice koja je dio KC „Mato Lovrak“, kaže JungićJavna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Bjelovarsko-bilogorske županije uspješno je okončala projekt izgradnje poučne staze pod nazivom „Staza prijatelja prirode“, piše BBŽ.

Projekt je vodila Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode/ Foto: BBŽ
Projekt je vodila Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode/ Foto: BBŽ

Staza u dužini od 600 metara izgrađena je u neposrednoj blizini Kulturnog centra „Mato Lovrak“ u Velikom Grđevcu i kao takva ga, kako je rečeno prilikom otvorenja staze, dodatno obogaćuje.

Zaštita prirode

-Naša je želja bila da kroz promociju turizma i kulturne baštine ovdje u Kulturnom centru „Mato Lovrak“ povežemo i još jedan važan segment našeg života, a to je zaštita prirode. Ovo je područje ekološke mreže Bilogora – Kalničko gorje, a kako je Kulturni centar „Mato Lovrak“ već poznat u školama i ima svoju priču, trebalo je samo napraviti poveznicu da djeca koja ovdje već dolaze mogu nešto vidjeti i naučiti o zaštiti prirode – kazala je na otvorenju staze Spomenka Mlinarić, ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode BBŽ.

Poučna staza duga je 600 metara/ Foto: BBŽ
Poučna staza duga je 600 metara/ Foto: BBŽ

Stazu vrijednu nešto više od 900 tisuća kuna otvorila je zamjenica župana Marija Jungić i tom prigodom posebno naglasila povezanost zaštite prirodne baštine i turizma čiji razvoj Županija značajno podupire.

Razvoj turizma

-Bjelovarsko-bilogorska županija intenzivno radi na projektima koji bi razvili turizam županije. U tijeku je izrada idejnog projekta uređenja Kukavice koja je dio Kulturnog centra „Mato Lovrak“. U planu je izgradnja hostela, mobilnih kućica, sportskih terena i restorana, a sve u cilju modernizacije i približavanja ovog kompleksa budućim generacijama – poručila je zamjenica Jungić ističući da u Županiji drže da KC „Mato Lovrak“ ima veliki potencijal i da je ovo veoma atraktivan prostor za razvoj turizma.

Zamjenica župana poručila je da BBŽ intenzivno radi da razvoju turizma/ Foto: BBŽ
Zamjenica župana poručila je da BBŽ intenzivno radi da razvoju turizma/ Foto: BBŽ

Da će novoizgrađena staza dodatno obogatiti Lovrakov centar potvrdila je i njegova ravnateljica Zvjezdana Galkowski.

-Staza prijatelja prirode svakako je dodana vrijednost našem Centru i dodatno će obogatiti našu ponudu. Za posjet Lovrakovom centru postoji veliki interes po školama i ja vjerujem da mi možemo i nadmašiti brojku od 16 tisuća koliko nas je dosad najviše godišnje posjećivalo jer potencijal postoji i samo ga treba iskoristiti – zaključila je ravnateljica izražavajući nadu da će Lovrakov centar u budućnosti biti još posjećeniji i djeci još zanimljiviji, prenosi BBŽ.

Djeca će ovdje učiti o zaštiti prirode/ Foto: BBŽ
Djeca će ovdje učiti o zaštiti prirode/ Foto: BBŽ