Fotografija: Krenuli su prvi vidljivi radovi na izgradnji bjelovarskog stadiona/Foto: Dario Hrebak
Galerija
Krenuli su prvi vidljivi radovi na izgradnji bjelovarskog stadiona/Foto: Dario Hrebak

Hrebak: „Konačno su krenuli vidljivi radovi. Stadion u Bjelovaru bit će gotov do travnja“

Bjelovarski gradonačelnik bio je na proslavi Dana Općine Đulovac te na nogometnoj utakmici u Ždralovima s koje je izrazio zadovoljstvo dinamikom izgradnje dvaju bjelovarskih stadionaBJELOVAR/ĐULOVAC – Danas se obilježava Dan Općine Đulovac. Naime, ova Općina slavi svoj dan svake godine na blagdan Duhova koji je ujedno i dan župe Duha Svetoga.

Uz ostale uzvanike, svečanom obilježavanju Dana Općine Đulovac ove se godine pridružio i bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak koji je ujedno ovom prilikom dao podršku HDZ-ovom kandidatu za načelnika Tuni Iviću koji ide u drugi krug sa samo dva glasa manje od Anđelka Kolića iz Damir Bajs Nezavisne liste.

Gradonačelnik je zadovoljan dinamikom radova/Foto: Dario Hrebak
Gradonačelnik je zadovoljan dinamikom radova/Foto: Dario Hrebak

Podrška HDZ-u

Spomenimo i to kako je ovo Dragi Hodaku posljednja proslava Dana Općine kao načelniku, no bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak vjeruje da će ga naslijediti njegov dosadašnji zamjenik Tuna Ivić, također HDZ-ovac.

Da za političare niti vikendom nema odmora, potvrdio nam je i sam Hrebak koji je nakon podrške u Đulovcu, žurio na još jedan dogovoreni obilazak.

No, unatoč pojačanim službenim putovanjima po županiji, Hrebak se osvrnuo i na bjelovarske projekte koji, tvrdi nam, teku prema predviđenom planu.

Digitalna simulacija izgleda budućeg Gradskog stadiona Bjelovar
Digitalna simulacija izgleda budućeg Gradskog stadiona Bjelovar

Paralelni radovi

-Obišao sam jučer naš stadion. Napokon se vide i fizički pomaci. Prva dva tjedna trajali su pripremni radovi, odnosno obilježavanje terena, dok su sada krenuli i oni pravi, odnosno započelo je betoniranje kao osnovne baze za daljnju provedbu projekta. Malo nas je omela kiša, no radovi idu svojim tempom – pohvalio se Hrebak dodavši kako bi stadion do 4. mjeseca sljedeće godine trebao biti kompletno otvoren.

Osvrnuo se i na radove u Ždralovu gdje se također gradi stadion.

Gradonačelnik Hrebak nije krio zadovoljstvo što su radovi napokon počeli/ Foto: Deni Marčinković
Gradonačelnik Hrebak nije krio zadovoljstvo što su radovi napokon počeli/ Foto: Deni Marčinković

-Jučer je bila utakmica Mladost Ždralovi i Radnik Križevci. Mladost je pobijedila i praktički ide u kvalifikacije za drugu ligu, to je sada sigurno. Isto tako, u kontaktu sam s Upravom kluba, s obzirom da će Grad financirati jedna dio radova. Dobio sam informaciju da radovi također idu prema planu, te bi taj stadion, odnosno prvi dio radova trebao završiti tijekom rujna. Tako će ostvariti mogućnost i uvjete da dobiju licencu te da mogu nastupati u drugoj ligi, ukoliko se uspiju kvalificirati – zadovoljan je Hrebak provedbom projekata koji ne posustaju niti nakon izbora.