Fotografija: Hrvoje Cikoja, sada već bivši trener ŽRK Bjelovar/Foto: Deni Marčinković
Galerija
Hrvoje Cikoja, sada već bivši trener ŽRK Bjelovar/Foto: Deni Marčinković

Hrvoje Cikoja više nije trener ŽRK Bjelovara: "Odlazim jer nisam više mogao doprijeti do igračica"

Hvala klubu i na velikoj školi i na afirmaciji, ali ovo je moja konačna odluka. Cure se naprosto moraju uzdrmati i probuditi se jer one to itekako zaslužuju, riječi su sad već bivšeg treneraNakon dugih šest godina koje je proveo na klupi Ženskog rukometnog kluba Bjelovar, Hrvoje Cikoja zahvalio se klubu na suradnji te podnio ostavku.

- Mislim da je to pošten i moralan čin s trenerske strane nakon šest poraza u osam utakmica koje smo odigrali u posljednjih mjesec dana. Ekipa ima kvalitetu za puno bolji rezultat, ali ja više nisam mogao doprijeti do njih - rekao je sada već bivši trener ŽRK Bjelovara Hrvoje Cikoja.

Konačna odluka

Kako kaže, u posljednjih šest godina bilo je puno lijepih ali i ružnih trenutaka.

- Hvala klubu i na velikoj školi i na afirmaciji, ali ovo je moja konačna odluka. Cure se naprosto moraju uzdrmati i probuditi se jer one to itekako zaslužuju - dodaje Cikoja.

Podsjetimo, u trenutku kada je Cikoja preuzeo klupu ŽRK Bjelovara, klub se borio za opstanak u elitnom natjecanju. Te godine završili su na jedanaestom mjestu, da bi iduće godine na kraju sezone bili sedmi. U godinama koje su slijedile ŽRK Bjelovar dodatno je napredovao na ligaškoj ljestvici te je završio četvrti, a posljednjih tri sezone Bjelovarčanke osvajaju treće mjesto Prve hrvatske rukometne lige. 

Povijesni nastupi

Treba biti realan i reći da je u ligi u kojoj se natječu Podravka i Lokomotiva, klubovi s puno većim budžetom i slavnijom poviješću, treće mjesto ujedno i najviša stepenica koju ostali klubovi mogu dosegnuti. Također, pod vodstvom Hrvoja Cikoje klub je prvi put u svojoj povijesti nastupio u europskim natjecanjima i to tri godine uzastopno.

Prema njegovim riječima, u rukometu i dalje kani ostati, ali još uvijek nije siguran kako i u kojem obliku.

- Uzet ću si kratki odmor i razmisliti što i kako dalje. Volio bih se okrenuti radu s mlađim uzrastima, posebice u mini-rukometu. U rukometu sam cijeli život i naprosto ne mogu bez njega. Trenutno završavam dodatne trenerske edukacije, a koji će biti moj novi angažman trenutno teško reći - zaključio je Hrvoje Cikoja.

Pred upravom kluba sada su novi problemi s obzirom na to da cure već sutra putuju za Ploče, gdje ih u subotu očekuje prvenstveni ogled protiv Dalmatinke, a još uvijek se ne zna tko će na toj utakmici sjediti na klupi Bjelovarčanki. 

- Malo nas je iznenadila odluka Hrvoja Cikoje. Ne znamo tko će biti novi trener, a u Pločama će djevojke najvjerojatnije voditi dosadašnji trener vratarki Goran Trajkovski - kratko je kazao predsjednik ŽRK Bjelovara Dario Pleško.