Fotografija: Trenutak kada Josipu mamić zbog ozlijede koljena iznose s terena/Foto: Deni Marčinković
Galerija
Trenutak kada Josipu mamić zbog ozlijede koljena iznose s terena/Foto: Deni Marčinković

Bjelovarčanke doživjele prvi poraz ove sezone, ozlijedile se dvije igračice

Iako će ekipa Umaga vjerojatno biti jedan od većih konkurenata Bjelovarčankama u borbi za treće mjesto, ovaj poraz ne treba zabrinjavati jer prvenstvo još dugo traje

Rukometašice Bjelovara u petak su na svom terenu doživjele prvi ovosezonski poraz. U 10. kolu Prve hrvatske rukometne lige rezultatom 20:24 bolje su bile igračice Umaga.

Gotovo cijelo prvo poluvrijeme igralo se gol za gol te niti jedna ekipa nije uspjela ostvariti veću prednost od dva pogotka razlike. Upravo s tom razlikom u korist Bjelovarčanki otišlo se na poluvrijeme (11:9).

Iako su domaće rukometašice bolje otvorile nastavak susreta te u jednom trenutku vodile s četiri razlike, gošće su se brzo konsolidirane te utakmicu vratile u rezultatsku neizvjesnost. U 52. minuti na semaforu je pisalo 19:19, a onda Bjelovarčanke rade nekoliko vezanih pogrešaka te gošće serijom 5:1 dolaze do konačnih 20:24.

Rukometašice Umaga bile se bolje od Bjelovarčanki/Foto: Deni Marčinković
Rukometašice Umaga bile se bolje od Bjelovarčanki/Foto: Deni Marčinković

Iako će ekipa Umaga vjerojatno biti jedan od većih konkurenata Bjelovarčankama u borbi za treće mjesto, ovaj poraz ne treba zabrinjavati jer prvenstvo još dugo traje. Ono što bi trenera Hrvoja Cikoju trebalo mučiti su nove ozlijede u njegovim redovima. Naime, na samom početku susreta ozljedu koljena doživjela je Josipa Mamić, pred sam kraj susreta ista stvar dogodila se kapetanici Mirni Gašparović.

- Ponovno smo ušli u vezane greške i bespotrebno srljamo u trenucima kada vodimo četiri razlike. Vanjska linija se slabije kretala, a nisam mogao previše mijenjati jer smo na tim pozicijama smo po prilično kratki. Taj problem bi nas mogao pratiti i dalje jer je Nikolina Tvorić prestala s rukometom, a Josipa Mamić, koja također može igrati na tim pozicijama, danas se ozlijedila. Teško je sada reći koliko je ozljeda teška, ali mislim da je neće biti neko vrijeme. Najviše me brine što nas u idućih mjesec dana čeka deset utakmica i to će biti jako zahtjevno - rekao je poslije utakmice Hrvoja Cikoje te dodao da očekuje od kluba malo veći angažman po pitanju oporavka igračica nakon utakmica te rada na prevenciji ozljeda.

Hrvoje Cikoja, trener ŽRK Bjelovar/Foto: Deni Marčinkoivć
Hrvoje Cikoja, trener ŽRK Bjelovar/Foto: Deni Marčinkoivć

Najefikasnije u domaćim redovima večeras su bila Ema Guskić sa šest te Ana Malec s pet postignutih pogodaka. Treba istaknuti da je Karmela Pokopac večeras imala svoj dan i skupila velikih 20 obrana, ali nažalost ni to nije bilo dovoljno za bolji rezultat. Iduću utakmicu rukometašice Bjelovara odigrat će već u srijedu, kada u Koprivnici gostuju kod Podravke.